5 módszer, ami teljesen elűzi a negatív gondolatokat

Buddha mondta egyszer, hogy: „A legrosszabb ellenséged sem képes annyira tönkretenni téged, mint a saját gondolataid. ” – és milyen igaz, saját magadnak szabod a korlátokat a rossz gondolataid és felfogásod révén. Épp ezért változtatnod kell, és tudatosan törekedni, hogy napról napra szépen lassan tisztítsd meg az elmédet a negatív gondolatoktól.

Ebben segíthetnek a következő szokások, melyeket ha a saját életünkben is megpróbálunk hasznosítani úrrá lehetünk a rossz gondolkodásmódunkon!

1. Először is vegyük észre a rossz gondolatot!
Nem kell nagy pszichológusnak lenni ahhoz, hogy ki tudjuk szűrni, hogy melyek a rossz töltetű gondolataink, csupán üljünk le és mélyüljünk el gondolatainkban.

2. Próbáljuk kiküszöbölni a rossz gondolatokon való rágódást!
Hagyjuk el a dolgok túlgondolását, nem élhetünk úgy, hogy folyton azon kattog az agyunk, hogy „most mi lesz? ”, vagy „vajon hogy fog alakulni az a bizonyos dolog? ” Helyette inkább vessük papírra, hogy milyen megoldásokat tudunk eszközölni a probléma megoldására. Át kell alakítanunk a világszemléletünket pozitívvá.


3. Határozzuk meg, mi állhat a rossz gondolatok mögött
Ez is roppant fontos ahhoz, hogy változtatni tudjunk a gondolkodásmódunkon. Például, ha azon aggódunk, hogy „sosincs elég pénzem”, akkor nézzünk utána, hogy mire megy el a pénz. Szépen lassan rájövünk, hogy biza abból a pénzből van fedél a fejünk felett, az ételünk és a ruházatunk is abból van, így már nem is fest olyan rosszul a helyzet, nem igaz?

4. Eddzük a mentális képességeinket
Ez azért fontos, hogy hosszútávon is ki tudjuk szűrni a rossz gondolatokat, és képesek legyünk csak a jóra és az építő jellegűre gondolni. Alkalmanként álljunk meg, lélegezzünk mélyen, és pihenjünk meg. Ha szükséges, akár meditálhatunk is.

5. Tudatosítsuk, hogy ezek a gondolatok csak átmenetiek!
Ne essünk pánikba, ha sötéten látjuk a dolgokat, valószínű, hogy már úton van a megoldás, csupán várni kell. A legegyszerűbben úgy tudunk elfeledkezni róluk, ha lekötjük valamivel a figyelmünket.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn