A Tudat Ereje Bármire Képes! Ezek a Különleges Esetek Bizonyítják…

Egy skizofrén vak nő képes látni az egyik személyiségével. Léteznek olyan esetek, hogy egy páciens egyszerre egészséges, és nem is. A hasadt elmék, és a tudat erejének nyomában…

Mentális betegségek és a tudat
Aki már látta a Széttörve című nagysikerű meglepetésfilmet, az olvasson nyugodtan tovább, aki azonban még nem, az hagyja ki ezt az írást, mivel a filmről is lesz szó benne, és egy nagy csavarról a történetben.

A világtörténelem során a skizofréniát, és az egyéb mentális zavarokkal küzdő embereket gyakorta kiközösítették.

Zavart elmének gondolták őket, olyan állapotban, mely kezelésre szorul. Aztán az idők folyamán nem tudtak ezekkel a problémákkal mit kezdeni, és a lobotómián kívül nem sok eredményesnek mondható kezelési formát fejlesztett ki az orvostudomány.

Ma sem tudunk mit kezdeni ezekkel a betegekkel, és ma már korszerű tabletták állnak rendjelezésünkre, melyek állítólag használnak – gyakorlatilag csak kevéssé – viszont ezek is hatástalanok az elmével szemben.

Mintha az elme bizonyos elemei felfedetlenek maradnának a legtöbb embernek. Hihetetlen, hogy bizonyos mentális problémák
, mint például a skizofrénia képes előidézni, hogy valakinek a testében egyszerre több személyiség létezzen.

Az elme képes helyrehozni a testet
A Széttörve című film hihetetlenül ötletes alapfelállása szerint van egy férfi, akinek 23 személyisége van, és mindegyik más-más életet él a testében. A film nagyon helyesen kitér arra a felvetésre, hogy mi van, ha a mentális problémákkal küzdő emberek valójában nem is betegek, hanem csak képesek kihasználni elméjük erejét sokkalta nagyobb mértékben, mint bárki más.

Vagyis ők olyan tekintetben mások, hogy sokkalta több képességgel rendelkeznek, és tudatuk nincsen korlátok közé szorítva. Egy vak nőnél rögzítették először jól dokumentáltan, és bizonyíthatóan azt a megdöbbentő esetet, mely tényleg megtörtént:

A nő ugyanis képes volt látni, amikor az egyik személyisége előtérbe került, míg a másik esetében teljesen vak volt. Ez olyasvalami, amire a tudomány nem tud jelenleg magyarázattal szolgálni.

A hit ereje? Vagy az elme képes teljes mértékben átvenni a test felett az uralmat, és akár komoly változásokat is előidézni benne?

A BT néven emlegetett nő 33 évesen szenvedett autóbalesetet, amiben végül megvakult. Ezt bizonyítottan nyugtázták is az orvosok, a nő valóban nem látott. Évekkel később BT pszichoterápiára ment, hogy kezelje a személyiségzavarát. A terápián azt állította, hogy tíz különféle személyisége van, akik a nevükben, korukban, nemükben, viselkedésükben, hangjukban, gesztusaikban és arckifejezéseikben is különböznek.

Az efféle önkép nem ritka a DID-s pácienseknél. De amikor BT már 4. éve járt terápiára, váratlan dolog történt: egy időre visszanyerte a látását. Ugyanis BT bizonyos személyiségei láttak, de a többiek nem. Nincs olyan ismert biológiai folyamat, ami ilyen gyors változásokkal járna: BT másodpercek alatt nyeri vissza a látását, és ugyanilyen rövid idő alatt vakul meg ismét.

Ugyanígy említést tettek már korábban olyan esetről is, ami a filmben is meg van említve, mely szerint egy cukorbeteg ember képes volt egyik személyiségével egészen legyőzni a cukorbetegséget. Vagyis míg az a személyiség lakozott benne, nem volt szüksége inzulinra, akár napokig, hetekig, amikor azonban egy másik személyiség vette át a fejében az irányítást, újra inzulinfüggő lett a szervezete.

Az elme ereje
Sokak szerint ez az egész arról szól, hogy az elme ereje sokkal nagyobb, mint bárki gondolta volna. Hogy pusztán a hite erejével képes lehet valaki látni, és a szervezetének belső folyamatait egészen megváltoztatni.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az emberek az agyuk és a tudati szintjük 90%-át nem használják ki, és bámulatos dolgokra lennének képesek.

Akár sebek öngyógyítására, vagy más, természetfelettinek ható jelenségek produkálására. Az elme erejének vizsgálatával még nem foglalkozott kellőképpen a tudomány, de a zavarba ejtő mentális esetek rávilágítottak arra, hogy van egy mezsgye, amit nem ismerünk még eléggé.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn