Te Mivel Akadályozod a Saját Boldogságod?

Gyakran állunk tudatlanul a saját boldogságunk útjába. Szerencsére ennek megvannak az intő jelei, ezeket felismerve és kijavítva pedig könnyedén visszatérhetünk a boldogság könnyed állapotába! Ezekről készítettünk most egy listát.

1. Ne akarj egyfolytában meggyőzni másokat az igazadról!
Sokan vannak olyanok, akik még egy csodálatos kapcsolat tönkretételét, stressz és felesleges fájdalom okozását sem látják túl magas árnak, ha arról van szó, hogy a saját igazukat kell másokra erőltetni. Nem érdemes.

2. Ne kategorizáljuk az embereket!
Ne címkézd az embereket, akikről még nem tudsz semmit, vagy akiket nem értesz. Fokozatosan ismerd meg őket.

3. Hagyj fel a bűntudatkeltéssel!
Próbálj megszabadulni a többiek hibáztatásától, amiért azok megtettek valamit vagy éppenséggel nem tettek meg, amit te érzel, vagy amit nem érzel. Ne pazaroljad az energiádat, inkább vállalj teljes felelősséget a saját életedért.

4. Ne beszélgess azokkal, akik csupán rossz dolgokat közölnek veled!
Sokan már azzal is ártanak maguknak, hogy lehetővé teszik a rossz gondolatok és érzelmek befurakodását életükbe. Ne higgy el mindent, amit mondanak, csupán amit a logika és a józan ész diktál. Jobbá és tehetségesebbé válsz, mint azt gondolnád.

5. Hagyj fel az állandó panasz-áradattal!
Az emberekről, a körülményekről, az eseményekről, mert ezek csupán boldogtalanná, szomorúvá tesznek, és nyomasztó hangulatot okoznak. Senki nem tehet boldogtalanná, semmilyen helyzet sem idegesíthet fel. Nem ez a helyzet kelt bennünk ilyen vagy olyan érzéseket.

6. Ne kritizálj egyfolytában!
Ne kritizáljad az olyan embereket, akik különböznek tőled, és azokat az eseményeket, amelyek nem felelnek meg elvárásaidnak. Mindannyian a többiek vagyunk.

7. Ne próbáljunk meg állandóan másoknak látszani!
Ne akarjunk állandóan azok lenni, akik valójában nem vagyunk. Dobjuk le a hamis álarcot és legyünk azok, akik vagyunk: ÉN.

8. Fogadjuk el a változások szükségszerűségét!
A változás normális, hiszen szükségünk van rá, ha például az A pontból a B pontig szeretnénk eljutni. A változások segítenek abban, hogy mind saját, mind pedig a többiek életét megváltoztathassuk.

9. Ne próbálj meg mindig mindent kontrollálni!
Próbáld meg, hogy feladod a folyamatos figyelemmel kísérését mindazoknak, amik veled történnek, a helyzetek, az események, az emberi lény stb. Legyen szó a családról vagy a barátokról, kollégákról vagy idegenekről az utcán, hagyjad őket, legyenek azok, akik valójában.

10. Engedd el, ami régen volt!
Tudjuk, ez nagyon nehéz. Különösen, amikor a múlt egy kicsit jobban tetszik, mint az, ami éppen a jelenben van, vagy a jövőben lesz. El kell fogadnod azt a tényt, hogy a jelen a minden, amid van.

11. Hagyd a félelmeidet!
A félelem csupán egy illúzió, ami valójában nem létezik, te hoztad létre. Mindez az elmédben van. Változtasd meg a belső hozzáállásodat és a külső is ehhez fog idomulni.

12. Hagyd abba mentegetőzést!
Hagyj fel a mentegetőzéssel, a kifogások keresésével. Sokszor ezek akadályoznak minket a tevékenységünkben.

13. Ne próbáljuk meg a többiek álmait élni a saját életünk helyett!
Túl rengeteg ember él olyan életet, amely igazából nem is az övé. Az ilyen emberi lény a többiek elvárásai szerint élik életüket, ahogy azt a többiek a legjobbnak tartják, azt teszik, ami tetszik a szüleiknek, barátaiknak, tanáraiknak, a kormánynak, a társadalomnak. Nem veszik figyelembe belső hangjukat, a belső hivatásukat. Olyan elfoglaltak a többiek életének élése közben, hogy a többiek elvárásait követve elveszítik a saját életüket. Elfelejtik, mi hozza el nekik a örömöt, azt, amire igazán vágynak… Végül pedig teljesen elfelejtik saját magukat is. Egy életed van, ami itt és most történik.

Élj úgy, ahogy szeretnél, hallgass a belső hangodra, és ne hagyjad, hogy más emberi lény véleménye eltereljen az utadról!
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn