1 perces szemfiatalító japán módszer

Amikor tükörbe nézünk, láthatjuk, hogy a szemünkben kezd meglátszani a korunk, kívülről nézve pedig fáradtnak és szomorúnak tűnhetünk. A szemöldök, a felső szemhéj és a szem külső sarkai lefelé húzódnak, és apró ráncok kezdenek megjelenni az arcon.
 
A Shiatsu nevű speciális masszázs segíthet megfiatalítani és „visszaállítani” a szem körüli területet a kezdeti állapotába. A Shiatsu abban különbözik a többi masszázstípustól, hogy egyetlen mozdulata az arcon lévő bizonyos pontok megnyomása. Leginkább japán nők végzik, és talán ez a szépségük és fiatalságuk titka.
 
Érdeklődni kezdtünk ez iránt a masszázsfajta iránt, amely egyre népszerűbbé válik világszerte, bár hivatalosan egyelőre csak a japán kutatók ismerik el. A nponta elvégzendő Shiatsu masszázs mindössze 1 percig tart. Reggel, este és bármikor érdemes elvégezni, amikor úgy érzed, hogy fáradt a szemed.
 
Miről szól a Shiatsu?
A masszázs neve 2 japán szóból származik – „nyomás” és „ujj”. Tokujiro Namikoshi alkotta meg a 20. század elején. A masszázs az anatómiai ismereteken és a tibeti tudományok titkain alapult, az alkotó az ízületi problémák megoldására használta. Ezt az egyszerű és hatékony módszert a japán emberek kedvelték és elfogadták, és az ország hatósága hivatalosan is elismerte.
 
Japánban ma is aktívan alkalmazzák, többek között a kozmetológia területén is. Érdekes módon a módszer szerzője 95 éves koráig élt, és élete végéig sokkal fiatalabbnak tűnt a valódi koránál. Azt szokta mondani, hogy ez a masszázs is az ösztönünkön alapul, hogy dörzsöljük és melegítsük a fájó helyeket.
 
Hogyan is működik ez a módszer? Vannak bizonyos pontok az arcon és a testen, amelyeket megnyomva a vér és a nyirokfolyadék jobban kering. Emellett felgyorsítja az anyagcserét a szövetekben, így hatékonyabbá válik. Emiatt beindul a test természetes fiatalodási folyamata.
 
Nem zónákat, hanem csak a pontokat kell masszírozni, ha saját magad végzed (a zónákat csak szakember végezheti). Közepes intenzitással gyakorolj nyomást, hogy maximum enyhe kellemetlenséget érezz.
 
Ha a szem körüli zónáról beszélünk, ez a masszázs segít:
– az izmok megerősítésében
– a ráncok kisimításában
– növeli a bőr rugalmasságát a kollagén és elasztin gyorsított termelésének serkentésével
– normalizálja a természetes zsírtermelést
 
 1. A szemöldök megemelése
Nyomási terület: a szemöldök belső és külső vége és közepe
Idő: 7 másodperc
 
Helyezze a mutató-, a gyűrűs- és a középső ujját ezekre a pontokra, és nyomja meg. A szemöldök „visszaállítása” érdekében közvetlen nyomó mozdulatokat kell alkalmazni a szemöldökre, enyhén felfelé nyomva.
 
2. A „szarkalábak” eltávolítása
Nyomási terület: a szem külső sarkai
Idő: 3 másodperc
Ismétlés: 3-szor
 
Helyezze mutatóujjait a foltokra, melegítse fel egy kicsit a zónát, nyomja meg, majd engedje el. Az izmokat a halánték felé húzhatja kissé, az ujjait nem véve le. Figyeljen arra, hogy az izmokat és ne a bőrt húzza.
 
3. Megszabadulni a duzzanattól
Nyomás helye: a szem belső sarka a szem és az orrnyereg között
Idő: 3 másodperc
Ismétlés: 3-szor
 
Helyezze mutatóujjait a foltokra, és végezzen merőleges mozdulatot, nem nyújtva és nem mozgatva a bőrt. Középső és mutatóujjával „villát” is készíthet, és egyszerre nyomhatja a szem külső és belső sarkát.
 
4. Az orrnyereg ráncainak eltávolítása
Nyomási terület: a szemöldök között, a „harmadik szem” zónájában.
Idő: 5-7 másodperc
Ismétlés: 2 alkalommal
 
Szorosan kösse össze a mutató-, középső és gyűrűsujját. Nyomja meg a szemöldök közötti 3 pontot az ujjbegyeivel.
 
5. A szem alatti bőr fiatalítása
Nyomási terület: a szem alatt a csonton
Idő: 10 másodperc
Ismétlés: 2 alkalommal
 
Tegye a mutató-, középső- és gyűrűsujját a foltokra és nyomja meg.
 
Ezek a gyakorlatok külön-külön is elvégezhetők, vagy teljes arcmasszázsként is elvégezhetők a Shiatsu technikával. Bármilyen más típusú masszázst vagy arcgyakorlatot is hatékonyabbá tehetnek.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn