10 jó ok hogy minden nap hálás legyél! Minél többet csinálod annál több csoda történik az életedben

A legboldogabb ember az, aki boldoggá tud tenni másokat! Ha megtanulunk hálásnak lenni a mindennapi dolgokért, életünk határozottan jobb irányt vesz majd. Igyekezzünk tudatosítani önmagunkban, hogy a mindennapok apróságaiért érzett hálánk, fontos szerepet játszhat sorsunk további alakulásában. És hogy mi mindenért adózhatunk hálával a sorsnak?

1. Ha eddig rég megszokott helyzetek, vagy emberek lépnek ki az életedből, ne érezz szomorúságot vagy megbánást irányukban, inkább tekintsd úgy, hogy ajándékként voltak jelen a te életedben. Érezz hálát, hogy útjaitok keresztezték egymást, és rengeteg közös, szép élményben volt részetek.
2. Mialatt hálát adsz a sorsnak valamiért, igyekezz megélni is ezt az érzést, hogy ne csak a szavak szintjén rekedj meg. Mert nem az a fontos, hogy mit mondasz, hanem az, hogyan éled meg, ne csupán ígérj valamit, hanem tedd is meg.

3. Minél hálásabb vagy az életedért, annál több dolgot észreveszel magad körül, amiért még hálás lehetsz.
4. Egy hálás ember soha nem úgy tekint a megtörtént jó dolgokra, mintha azok maguktól érthetően kellene így történjenek.

5. Ha boldogok vagyunk, az nem jelenti feltétlenül, hogy hálásak is vagyunk. De egy hálát érző ember, minden esetben boldog! Amikor boldogak vagyunk, nem azt jelenti, hogy nem vágyunk többre, hanem azt, hogy képesek vagyunk tőrelemmel kivárni vágyaink teljesülését.
6. A hála érzése az ajándékozás képességét is feltételezi. A mindennapokban, szinte észre sem vesszük, hogy mennyi mindent kapunk, azzal ellentétben, amit mi magunk adunk. Igyekezzünk nem elfogultnak lenni saját megvalósításainkkal szemben és legyünk tudatában annak, hogy ezekhez más emberek is hozzájárultak.
7. A jó napok örömöt, míg a rosszak tanulságot rejtenek számunkra. Mindkettőnek azonban nagy szerepe van a személyi fejlődésünk során. Egyes emberekkel való találkozásaink, nem a sorozatos véletlenek művei.

8. Úgy vélik, hogy a fohász legmagasabb szintje az, amikor nem kérünk, hanem köszönetünket fejezzük ki azért, amit megkaptunk.
9. A hála életet ad a megbocsájtás számára, értelmet ad a tegnapnak, békét hoz a jelenben és pozitív jövőképet alakít ki bennünk.
10. Legyünk hálásak mindenért, amink van a jelenben, mert ez bármikor változhat, és akkor késő már bánkódni rajta.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn