3 elfeledett Afrikai közmondás, ami megváltoztatja a világról kialakult képed!

bolcs-afrikai-ember

Biztosan te is láttál már olyan afrikai embereket, akik elképesztően nagy szegénységben élnek, de mégis olyan boldogok, olyan felhőtlenül tudnak örülni dolgoknak, hogy az már néha hihetetlen. Vajon mitől van ez? Mi a boldogságuk titka?

Most lássunk 3 afrikai közmondást, amelyen nem csupán elgondolkodni érdemes, hanem aszerint is élni, amennyire lehetőséged van rá.

1. “Az ember magasabb bármelyik hegynél, amire felmászhatna”
Ez arra utal, hogy erősebb vagy, mint azt hinnéd, és képes vagy legyőzni minden, utadba kerülő problémát. Minden lehetőség és erő rendelkezésedre áll ahhoz, hogy sikeres légy. Minden csupán rajtad és a kitartásodon múlik.

2. “Ahhoz, hogy elvesszél, előbb ismerned kell az utadat”
Ez a mondás arra utal, hogy ha nem tudod, melyik irányba tartasz, akkor elveszni sem tudsz, és ha ez a helyzet, akkor gyakorlatilag mindig elveszett vagy, mert nem tudod, hogy honnan hová tartasz. Derítsd ki a célodat és indulj el a fejlődésed útján.

3. “Én azért vagyok, mert te is vagy”
Az afrikai filozófus, Desmond Tatu szerint ez a mondás azt jelenti, hogy gondolnunk kell a mellettünk élő emberekre is, hiszen én csak úgy lehetek, ha te is vagy. Az emberi sorsok összefonódnak, jobban mint az gondolnánk, ezért mindenkinek tisztelnie kell a másikat, mert élni békében, szeretetben csak így lehet.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn