3 féle nőtípus: alfa, béta, omega – te melyik vagy közülük?

Ugyan rengeteg nőtípus létezik, de dominancia szempontjából három főtípust különböztethetünk meg, ezek pedig az alfa, a béta és az omega. Előfordulhat, hogy valakiről úgy tűnik, több kategóriába is beleillik, de a legtöbb nő egyértelműen egy típushoz tartozik.

Ha szeretnéd megtudni, te melyik lehetsz a három közül, olvass tovább, hogy többet megtudhass az egyes típusokról. Mielőtt továbblépnénk, tudnod kell, hogy egyik nőtípus sem jobb a többinél. Lehet, hogy egyikük vagy másikuk kívánatosabbnak tűnhet, de mindannyian egyaránt fontosak, és megvan a maguk szerepe.

Az alábbiakban részletesen leírjuk mind a három típust, hogy eldönthesd, vajon melyikbe tartozol. De ne támaszkodj pusztán a saját véleményedre, kérdezd meg a barátaidat, azokat, akik igazán ismernek téged, szerintük melyik leírás jellemez téged a legjobban.

1. Alfa típus
Az alfa típusba tartozó nők erősek és sikerorientáltak. Senkinek nem engedik meg, hogy visszahúzzák őket, és általában minden lehetséges módon vezető szerepet töltenek be. Ez a határozottság általában megijeszti az embereket, fenyegetően hat rájuk, ezért gyakran „udvariatlannak” tartják ezeket a nőket. Azonban, ha közelebbről megismered őket, kellemes társaságnak bizonyulnak.

Ezek a hölgyek szinte bármire képesek a győzelemért. Nem szeretnek veszíteni, és féltékenyek lesznek, ha azt látják, hogy valaki sikeresebb vagy jobb náluk. Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték, nehéz lehet velük szót érteni.

2. Béta típus
A béta típusba tartozó nők is erősek a maguk módján, de nem annyira törekednek arra, hogy előtérben legyenek. Bölcsen választják meg a csatáikat, és inkább a háttérben maradnak. Bizonyos értelemben hajlamosak beleragadni egy bizonyos rutinba, ami egyaránt lehet pozitív vagy negatív dolog. Ezek a hölgyek sokszor elunják magukat, és bár elég nagyszájúak és dominánsak, tartózkodók és kimértek is a maguk módján.

Ők is domináns típusok ugyan, de nem annyira, mint az alfa. A saját útjukon járnak, és amikor arra van szükség, kitűnnek a tömegből.

3. Omega típus
Az omega típusú nőket sokszor félreértik. Rengeteg szempontból békefenntartók, mert terhet képesek a vállukon cipelni, anélkül, hogy túl sokat panaszkodnának. Ha nem próbálnak meg kiemelkedni, a többiek egyszerűen átlépnek rajtuk, és ezt ők is pontosan tudják.

Ezek a hölgyek sokszor túl gyorsan feladják, mert tudják, hogy a nehézségek ritkán nem érik meg a vesződséget. Ennek ellenére gondoskodók, és hihetetlenül messzire elmennek azokért, akiket szeretnek.

Az ilyen típusú nők egyfolytában a többiek igényeit helyezik előtérbe, és általában rengeteget idegeskednek. Nem mindig tudják, hogy kellene véghez vinniük mindazt, amit szerintük meg kellene tenniük, de mindent megtesznek, ami csak tőlük telik. Tudják, hogy amikor egy ajtó bezárul, egy másik mindig kinyílik.

tudasfaja
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn