3 ima, amivel bármikor erőt kérhetsz Istentől

Volt már valaha szükséged természetfeletti erőre, hogy szembenézz egy helyzettel, de nem tudtad, hogyan imádkozz? Isten vár, és erőt szeretne adni nekünk a szükség idején. Ne félj imádkozni, és kérd Istent, hogy az Ő ereje hulljon rád! Amikor gyenge és fáradt vagy, vagy nem tudsz helytállni, nem tudod, mit kérj, imádkozz ezekkel a szavakkal…

Ima az erőért, amikor fáradt vagy
Uram, elfáradtam. Az energiám elfogyott, és a motivációm is alábbhagy. Szükségem van az erődre és friss érintésedre, hogy újra a helyes útra térjek. Igéd azt mondja, hogy az Úr öröme az én erőm. Ha ez igaz, akkor szükségem van a te örömödre, hogy helyettesítsd elmém, testem és lelkem minden csonttá fáradt részét.

Az élet nyomása néha sarokba szorít, és tehetetlenné tesz a továbblépésre. Száz hang kiáltja a nevemet, és néha úgy érzem, megbénulok, hogy válaszoljak, nem tudom, hová forduljak. Uram, segíts, hogy ne adjam fel, hogy hűségesen fussam tovább a versenyt, és hogy erőt találjak a te biztonságos, titkos helyeden, a Mindenható árnyékában.

Szükségem van az erődre, hogy nemet mondjak, amikor kísértésbe esem, hogy átadjam magam káros dolgoknak, vagy amikor az önzés a ruhámba kapaszkodik, és nem enged el. Szükségem van az erődre, hogy igent mondjak, amikor a gyávaság és a félelem arra ösztökél, hogy megtagadjam szívem meggyőződését. Szükségem van az erődre, hogy szeretettel nyújtsam ki a kezemet a hozzám közel állóknak és a körülöttem élőknek egyaránt. Mikor nincs szükségem az erődre, Istenem?

Te vagy az én sziklám, és ma hozzád futok, abban a hitben, hogy felemeled nehéz karjaimat, hogy táplálsz engem a rám bízott feladatokra, és hogy örömöd teljesen felemészti életem gyengeségét, és újra erőssé tesz. Nem akarok a földön maradni, korlátoktól és sikertelen próbálkozásoktól megnyomorítva. Belefáradtam a gyenge erőfeszítésekbe. Uram, fel akarok szállni szárnyakkal, mint egy sas, és nem csak repülni. Szárnyalni akarok.

Újítsd meg az erőmet, Uram. Tölts el természetfeletti erőddel, hogy legyőzzek minden akadályt az utamban. Ha a szemem rád szegezem, Uram, ha mellettem jársz, ha rajtam keresztül dolgozol, akkor sikerülhet. Köszönöm, Uram!

Egy ima az erőért, amikor a leggyengébb vagy
Uram Jézus, adj nekem erőt, hogy kitartsak a hosszú úton – nem a fogcsikorgatás zord erejét, hanem azt a dicsőséges erőt, amit Isten ad. Ez az erő az, amely elviseli az elviselhetetlent, és átcsap örömbe, hálát adva az Atyának, aki elég erőssé tesz ahhoz, hogy részt vegyek minden fényes és szép dologban, amit számomra tartogat. Jézus, adj erőt gyengeségemben. Ámen.

Ima az erőért és a bátorításért
Uram, Dávidhoz hasonlóan nekem is szükségem van bátorításodra a megpróbáltatások és gyötrelmek idején. Köszönöm, hogy mindig a trónon vagy, mindig az én Istenem, készen arra, hogy megments. Köszönöm, hogy ugyanaz az Isten vagy számomra, mint Dávid számára. Köszönöm, hogy mindig közel vagy, és mindig megmentesz félelmeimtől és fájdalmaimtól. Uram, segíts emlékeznem arra, hogy a hajnal talán még csak most jön, hogy ez a megpróbáltatás nem tart örökké. Tölts el reménységgel, hogy közeleg a napfelkelte, és hogy a te szereteted mindig győzni fog! Jézus nevében, Ámen!
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn