5 Betonbiztos Módszer, Amitől Mindig Jó Kedved Lesz

Vannak, akik hajlamosabbak a rosszkedvre és a depresszióra, míg mások rendszeresen jókedvűek. Az előbbi csoport sokszor irigykedve, értetlenül figyeli a másik csoportot. Vajon mi lehet a titkuk, hogy állandóan jókedvűek és vidámak? Mutatjuk!

Van, akire számíthatnak
Minden embernek vannak problémái. A rendszeresen jókedvűeknek is. Viszont rengeteget segít az a helyzeten, hogy egyfolytában van, akire számíthatnak, aki segít nekik, ha már egyedül nem tudnak úrrá lenni a helyzeten. Nekik is tele van az életük stresszel és kihívásokkal, de már nem nyomják el magukban a negatív érzelmeket, hanem kibeszélik. Sokszor nem is kell több támogatás, segítség nekik egy probléma feldolgozásában, elég, ha csupán meghallgatják őket, kiönthetik a szívüket.

Egyfolytában lekötik magukat
Nem mélyülnek el a rossz gondolatokban, igyekeznek a pozitívumokra koncentrálni, vidámabb dolgokkal elvonni a figyelmüket. Tudják: ha hagyják magukon eluralkodni az egyedüllét érzését, akkor könnyen belesüppedhetnek abba. Inkább keresnek valami tevékenységet, amitől jobb kedvük lesz.

Értékelik az apróságokat
A rohanó világban nehéz észrevenni az apró dolgokat. Pedig rengeteg csodát rejtenek magukban. Érdekes, hogy a negatív dolgokat hamarabb hajlamos meglátni az emberek többsége, mint a jókat. Azt természetesnek vesszük, pedig nem kellene annak lennie. Az optimistább típusú emberek képesek annak is örülni, ha a több napos esőzések után végre kisüt a nap.

Kedveskednek másoknak
Gondolj csak bele, milyen jó érzés volt, ha valaki megdicsérte az új frizurádat, új ruhádat. Apróságnak tűnik, de mégis milyen jól tud esni. A vidám emberek gyakorta megdicsérnek másokat, szívesen mondanak kedves dolgokat embertársaiknak. Tudják, hogy bár apróság, de ezzel akár a másik egész napját felvidíthatják, és már ez az érzés is boldogabbá teszi őket.

Elfogadják saját magukat
Senki sem tökéletes, de ez nem jelenti azt, hogy utálnunk kell magunkat. A pozitív emberek szeretik és elfogadják magukat. Nem másokhoz viszonyítják magukat, hanem a saját képességeikhez. Nem hiszik azt, hogy ha lefogynak, akkor jobban szeretik magukat, nem külső tényezőkhöz mérik a boldogságukat. Tudják, hogy az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy harmóniában legyenek önmagukkal.

Érdemes lehet elmentened ezeket a technikákat későbbre, ha visszatérne a negatív hangulatod.

Forrás: Bien
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn