5 GYAKORLAT, AMELYTŐL ÚGY FOGOD ÉREZNI, MINTHA MOST KAPTÁL VOLNA EGY MASSZÁZST

Sokan tapasztalják, hogy az ülő munka mennyire megterheli a hátat. De egy kiadós masszázsra már nem jut idő.

Sokan tapasztalják, hogy az ülő munka mennyire megterheli a hátat. De egy kiadós masszázsra már nem jut idő. Ezért mutatunk pár egyszerűen elvégezhető gyakorlatot, amihez még ki sem kell mozdulni otthonról. Csak egy székre van szükséged, és elhatározásra. Ha néha veszed a fáradtságot, és végigcsinálod ez a feladatsor meglátod sokkal jobban fogod magad érezni.

1. Üljünk a szék szélére. A lábak derékszögben hajlítva és kis terpeszben. A lábfejek a vállal legyenek egy vonalban. Ez a gyakorlat egyes jóga pózokat foglal magába. Kezeinket tegyük tarkóra. Majd ahogy a kép is mutatja, feszítsük hátra könyökünket közben vegyünk mély levegőt. Majd hajoljunk előre és fújjuk ki a levegőt. Ezt a gyakorlatot ismételgessük, de csak addig míg nem érzünk fájdalmat.

Ez a gyakorlat a nyak és gerinc helyreállításában segít. Jó hatással van a vérkeringésre.

2. Hasonló gyakorlat, mint az előző. De itt a kezeket a térdre helyezzük és a vállunkat mozgatjuk csak előre és hátra. Ügyeljük, hogy a vállakat ne emeljük, hanem a lapockákat próbáljuk össze érinteni. Majd előre hajtva a fejet is próbáljuk a vállakat össze érinteni.

Ez a gyakorlat a gerincfájdalmak csillapítására szolgál. És a lapocka izmainak nyújtásában segít.

3. Üljünk oldalazva a széken és fogjuk meg a szék háttámláját. Vegyünk mély lélegzetet és lassan kezdjük el húzni magunk a támla irányába. Tekeredjünk ki ahogy a kép is mutatja.

Ez a gyakorlat a derékfájdalmak esetén, és emésztés javítás céljából jó.

4. Üljünk le egyenes háttal a székre. Helyezzük magunk mellé a kezünket, és lazuljunk el. Egyik kéz a magasba, és a másik oldalra próbáljunk húzodzkodni. Majd a másik oldalra ugyan ez. Többször ismételjük.

Ez a gyakorlat serkenti a vérkeringést. Segíti a hasi és mellkasi izmok nyújtását.

5. Üljünk szabályosan a széken.A jobb bokát helyezzük a bal térdünkre. Majd vegyünk mély lélegzetet és lassú kifújás mellet egyenes háttal próbáljunk rádőlni a lábunkra. Ezt próbáljuk legalább 30 másodpercig húzni. Ha megvolt cseréljünk lábat, és ismételjük.

Ez a gyakorlat a lábak elgémberedése elleni védelemre és a háton lévő izmok nyújtására szolgál.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn