7 koreai bőrápolási rutin, ami az elfoglalt emberek számára különösen hatékony

Ha különböző típusú krémeket használsz különböző arcfelületekre, akkor olyan hibát követhetsz el, amely akár ronthatja is a bőröd minőségét. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden szépségmaszkot lehet hetente több mint kétszer használni.
 
A koreai kozmetikusok ismernek néhány egyszerű, de hatékony titkot a bőrápolásról, amiket most megosztunk veled…
 
1. Reggelente csak vízzel tisztítsd meg az arcodat.
Még egy gyengéd tisztítószer is túl sok lehet, ha naponta kétszer használod, mondják a szakértők. Egy szakértő szerint a legjobb időpont a reggeli, csak vízzel történő arcmosásra.
 
Csak egy dolgot ne felejts el. Vannak olyan termékek, amelyeket éjszakára is használhatsz, mint például az alvómaszkok. Ha ezeket használod, akkor érdemes teljesen megtisztítani az arcodat, mielőtt bármilyen napi bőrápoló terméket alkalmaznál.
 
2. Ne használj minden nap maszkokat.
Jobb, ha hetente legfeljebb kétszer használsz maszkokat, és nem többször. Csak a nagyon zsíros bőrtípusok tűrhetik meg, hogy gyakrabban tegyék. Az egyetlen maszk, amit minden este használhatsz, az a hidratáló maszk.
 
3. Hámlasztás utáni hidratálás
A koreai szakértők azt mondják, hogy miután hámlasztottad a bőrödet, közvetlenül utána hidratáld is. Minél idősebb leszel, annál inkább csökken az ösztrogénszinted, és a bőrödnek több hidratáló termékre van szüksége. Hogy a víz megmaradjon a bőrben, a kozmetikusok mézet, rózsavizet, hialuronsavat és E-vitamint tartalmazó termékek használatát javasolják.
 
4. Használhatsz egy arckrémet különböző arcfelületekre.
A kevesebb több. Egy koreai kozmetikus megosztotta, hogy jobb, ha kevesebb különböző krémet használsz az arcodon. Korábban neki is különböző krémek voltak a szemére, a homlokára, és még egy mindenhova máshova. Aztán rájött, hogy ez a kombináció pattanásokat okozhat nála, és abbahagyta.
 
5. Szennyeződésellenes bőrápolás
A koreaiak szívesen használnak szennyeződésellenes maszkokat, amelyek nagyon aktuálisak a modern világunkban, különösen a nagyvárosokban. Használhatsz például matcha vagy faszén tartalmú szennyeződésellenes maszkokat. Érzékeny bőrre használhatsz mandulatejes maszkokat.
 
6. A dupla maszk technikája
A szem alatti bőr általában nagyon érzékeny, ezért fokozott figyelmet kell fordítanod rá. A koreai szakértők azt javasolják, hogy az arcmaszk felvitele közben egy szemfedő használatával elkerülheted a szemed alatti bőr kiszáradását. A kettős maszkolásnak lesz néhány előnye.
 
7. Használj gél alapú szemránckrémet alapozóként.
Van egy titka annak, hogy a szemhéjpúdered simábban terüljön fel, és ennek eredményeképpen a szemed alatti bőr frissnek és ragyogónak tűnhet. Használj olyan szemkrémeket, amelyek gél vagy víz alapúak. Ezek formulája segíthet csökkenteni a sötét karikákat. Emellett mattá teszi a bőrödet.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn