7 reggeli ima, ami erőt ad a mindennapi küzdelmeidhez

Sokszor nehéz megtalálni a szavakat az imádsághoz, ezért állítottuk most össze ezt a rövid imagyűjteményt. Az alábbi rövid imák olyan vezérszavakat kínálnak, amelyekkel különböző témákért imádkozhatunk, beleértve az aggodalmat, a szorongást, a kétséget, a megbocsátást, a félelmet és az élet más területeit, ahol Isten segítségét szeretnénk kérni.
 
Ima az állhatatosságért
Szent Uram, köszönöm a kegyelmet. Kérlek, segíts, hogy túllépjek azokon az akadályokon, amelyek megbuktatnak, adj erőt és bölcsességet, hogy felnézzek, és meglássam a reményt, amely felé futok Krisztusban. Jézus nevében, Ámen.
 
Ima az önuralomért
Atyám, ma bocsánatot kérek minden negatív és ártalmas szóért, amit kimondtam. Nem akarok többé ilyen módon visszaélni magammal. Alakítsd át gondolataimat, és engedd, hogy megértsem, milyen csodálatos módon teremtettél engem. Változtasd meg a szokásaimat, hogy nyelvemmel reményt és kegyelmet mondjak az életemre. Jézus nevében, Ámen.
 
Ima az aggodalomért
Atyám, kísértésbe esem, hogy annyi minden miatt aggódjak. A világunk egy zűrzavar! Bocsásd meg, hogy bármi vagy bárki másra összpontosítok, csak Rád nem. Köszönöm Neked a Bibliát, amely felkészít és erőt ad nekem, hogy minden nap éljek. Most kijelentem, hogy Te vagy az egyetlen reménységem. Kérlek, segíts emlékeznem arra, hogy valóban Te irányítasz. Jézus nevében, Ámen.
 
Ima Isten erejéért
Uram, köszönöm nagyságodat. Köszönöm, hogy amikor én gyenge vagyok, te erős vagy. Uram, az ördög ármánykodik, és tudom, hogy vissza akar tartani attól, hogy időt töltsek veled. Ne hagyd, hogy győzzön! Adj nekem a te erődből, hogy ne engedjek a csüggedésnek, a megtévesztésnek és a kétségnek! Segíts, hogy minden utamon tisztelettel legyek irántad! Jézus nevében, Ámen.
 
Ima, ha elégedetlennek érzed magad
Drága Uram, köszönjük, hogy félelmetes és csodálatos módon teremtettél mindannyiunkat. Köszönjük, hogy értéket adtál nekünk a Te szemedben. Segíts nekünk úgy élni, amilyennek Te egyedülálló módon szántál minket. Segíts, hogy törekvés helyett megmaradjunk, békességben és örömmel éljünk, mint Királyságod örökösei és Krisztus társörökösei. Jézus nevében, Ámen.
 
Ima a reményért és a bizalomért
Atyám, néha valóban úgy érezzük, hogy magunkra hagytál minket a csatában. Tudjuk, hogy te velünk vagy, de az egyedüllét érzései is itt vannak velünk közben. Úgy tűnik, hogy az ellenség teret hódít. Úgy tűnik, hogy a hozzád kiáltásunk megválaszolatlan marad. Tudjuk, hogy munkálkodsz, de segíts nekünk bízni benned kérdéseink közepette. Jézus nevében, Ámen.
 
Ima Isten gondviseléséért
Drága Atyaisten, köszönöm az irántam való kimeríthetetlen szeretetedet, áldásaidat és jóságodat. Köszönöm, hogy hűségeddel irányítasz és átvezetsz a bizonytalanság idején, hogy felemelsz és magasra helyezel. Köszönöm a Szentírást, amely vigasztal és emlékeztet ígéreteidre, tervedre és gondviselésedre. Köszönöm, hogy elveszed a félelmeimet és aggodalmaimat, és emlékeztetsz arra, hogy segítségem Tőled jön. Segíts, hogy jó gondnok legyek, és bölcsen vessek. Krisztus nevében, Ámen.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn