8 jel hogy szuperérzékeny ember vagy!

Mindannyiunknak van érzékeny oldala. Előfordulhat hogy az olyan nem túl szerencsés dolgokra is érzékeny vagy, mint a kapcsolataid és a szenvedélyeid.

De van, akinek az érzékenység a második természetéhez tartozik; őket nevezzük szuperérzékeny embereknek. Semmi baj nincs azzal, ha valaki túl érzékeny; többnyire ők a legkedvesebb emberek, akikkel valaha is találkozunk.

Őket minden érdekli, és néha még ki is éghetnek attól, hogy érzelmileg ennyire belefeledkeznek a körülöttük lévő világba. Ez a leírás rád illik? Akkor lehetséges, hogy te is a szuperérzékeny emberek közé tartozol. Most felsorolunk 8 jelet, ami megerősíthet téged ebben…

A szelíd óriás effektus
Olyan valaki vagy, aki irtózik mindenféle bántástól vagy erőszaktól? Ha valakit megütnek vagy bármilyen módon bántalmaznak, mindent megteszel, hogy megállítsd az erőszakot?

A nagyon érzékeny emberek hajlamosak mindenáron elkerülni a konfliktusokat, és mindent megtesznek, hogy de-eszkalálják az agresszív helyzetet, aminek az útjába kerülhetnek.

Rengeteg én időre van szükséged
A szuperérzékeny emberek nem feltétlenül introvertáltak, de mindenképpen szükségük van az egyedüllétre. Az, hogy érzelmileg nagyon beleélhetik magukat a körülöttük lévő világba, gyakran vezethet ahhoz, hogy kissé kiégettnek és kifutottnak érzik magukat.

Gyakran előfordulhat vele, hogy lekapcsolja a villanyt, bebugyolálja magát egy takaróba, és egyszerűen csak pihenjen.

Magadra veszed a dolgokat
A szuperérzékeny emberek egyik leggyakoribb tulajdonsága, hogy hajlamosak a dolgokat személyeskedésnek venni. Ha valaki rámutat egy hibára, vagy tesz egy általános megjegyzést róluk, azt azonnal a szívükre veszik, és hagyják, hogy átjárja őket.

Ez néha ahhoz vezethet, hogy megbántják saját érzéseiket, és fontos, hogy az általános megjegyzéseket elkülönítsük a célzott sértésektől.

Minden részletet tudnod kell
Szuperérzékeny emberként mindig egy helyzet részleteit nézed, és azt, hogy azok hogyan hathatnak rád.

Egyesek ezt válogatásnak és idegesítőnek találhatják, de a részletekre való odafigyelésed az egyik dolog, ami egyedivé tesz téged, és ez minden “csapat” számára előnyös.

Lehetnek olyan időszakok, amikor ez valóban egy kicsit idegesítő lehet a környezeted számára, de a végén minden megéri. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a kritikának is megvan a helye és ideje; ha nem kell rámutatni valakinek a hibáira, akkor ne tegye.

Filozófus vagy
A szuperérzékeny emberek látszólag állandóan mélyen gondolkodnak. Ők azok az emberek, akik gyakrabban zónáznak, és az élet néhány mélyebb kérdésein gondolkodnak.

Általában nem élnek át egzisztenciális válságot, de gyakran töprengenek olyan kérdéseken, mint például: Miért létezünk? Miért viselkednek az emberek úgy, ahogyan viselkednek? Hogyan tudok hatással lenni a körülöttem lévő világra?

Az ilyen jellegű kérdések, bár gyakoriak a rendkívül érzékeny emberek körében, többet árthatnak, mint használhatnak. A kérdések mélységéből adódóan a válaszok sokszor negatívak lehetnek, és a hiperérzékeny emberek a túlgondolkodás következtében gyakran megbántják saját érzéseiket.

Ez szinte elkerülhetetlen, ezért fontos, hogy legyen egy módszer, amivel leföldelhetjük magunkat, és pozitívabb hangulatot hozhatunk vissza az életünkbe.

Kedvességet sugárzol
Ez együtt jár azzal, hogy a nagyon érzékeny emberek szeretik elkerülni a konfliktusokat, és ha tehetik, de-eszkalálnak. Gyakran mondják rólad, hogy már a belépéstől kezdve fel tudsz világítani egy szobát, vagy bárkinek jobbá tudod tenni a napját, csak azzal, hogy ott vagy.

Megvan ez a természetes hajlamuk arra, hogy másokat magukhoz vonzanak, és terjesszék kedvességüket. Ők szó szerint a kedvesség jelzőfényei egy olyan világban, amely túlságosan negatívnak tűnik.

Nagyon idegesítenek az apróságok
Egy dolog, ami úgy tűnik, minden szuperérzékeny emberben közös, az a hajlamuk arra, hogy a legapróbb dolgok is nagyon idegesítik őket.

Gyakran a határeset határát súrolják az olyan apróságok, mint például, ha valaki az asztalához csapkodja a tollát, vagy ha valaki nyitott szájjal rágózik, és a csattogó hangja hallatszik.

Nem szereted a változást
A hiperérzékeny emberek nem szeretik a változásokat; gyakran kihívásnak és felesleges stresszforrásnak tekintik az életükben.

Az olyan apró dolgok, mint az asztalváltás, vagy az olyan nagyobb dolgok, mint egy új autó vásárlása, mert a régi lerobbant, túlérzékennyé tesznek, és kisebb belső válságba sodornak. Ne aggódj azonban, ez csak átmeneti, és hamar rendbe fogsz jönni.

+1 Hajlamos vagy a sírásra
Az a mennyiségű papírzsebkendő, amit fel tudsz használni, már-már díjra méltó. A nagyon érzékeny embereknek alacsony a “sírási küszöbük”, és úgy tűnik, hogy a legkisebb érzelmi pillanatokban is beindulnak a vízművek.

De ne bosszankodj, semmi baj nincs azzal, ha időnként (vagy minden nap) sírsz. Csak ügyelj arra, hogy olyan zsebkendőt vegyél, ami hidratálja az orrodat; semmi sem rontja el úgy a napodat, mint a száraz bőr 🙂 .

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn