90 perccel többet alszol éjszakánként ha ezt iszod előtte

Rengeteg ember szenved attól, hogy éjszaka többször felébred, forgolódik. Van megoldás, mégpedig természetes!

A kamilla tea mellett más megoldás is van arra, hogy több és minőségibb alvást produkáljunk esténként. Az Experimental Biology 2014 konferencián számoltak be egy kutatásról, amelynek segítségével akár 90 perccel is többet alhatunk éjszakánként.

A hihetetlenül egyszerű módszerrel tesztelték a meggylé hatékonyságát. Naponta kétszer kb 2 dcl meggylevet itattak a kísérletben résztvevőkkel két héten keresztül. Ezután pedig nem gyümölcslevet, hanem vizet (meggylé utánzatot) adtak nekik szintén két hétig, hogy kipróbálják a placebo hatást is. Az alvás ideje átlagosan 84 perccel javult a meggylé hatására. Fantasztikus eredmény!

Mi ennek az oka?
A meggylé természetes melatonint és triptofánt tartalmaz, amelyeknek az alvás-ébrenlét fázisokban is szerepük van. Emellett olyan enzimeket is tartalmaz, amely segít csökkenteni a testben lévő gyulladásokat.

A magyar emberek jelentős része is küzd alvászavarokkal. Nem tudnak elaludni, vagy épp éjszaka többször felébrednek, forgolódnak stb. Számukra lehet jó ez a természetes megoldás, hisz nem altatóról van szó és nem egyéb gyógyszeripari termékről.

Nem szereted a meggylevet?
Nincs nagy gond! Ugyanez a végeredmény kivivel is elérhető, de talán nem lesz annyira hatékony, mint a meggylé.

erdekescikkek
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn