Így szabadulhatsz meg a bűntudattól véglegesen! Ez áll a negatív érzés mögött

Biztosan te is voltál már úgy, hogy valamit elrontottál, ha nem is szándékosan, de valakinek ártottál és ezért bűntudat alakult ki benned. Ez a rossz érzés rengeteg mindenben hátráltat, álmatlan éjszakákat okozhat, ezért érdemes megszabadulni tőle. Az alábbi írás ebben igyekszik útmutatást adni.

Az igazság az, hogy a bűntudat tanult reakció, amiről viszont úgy gondoljuk, hogy a lelkünk mélyéről fakad. Ez viszont a félelemből, a csalódottság érzéséből származik, hiszen senki sem születik ezzel a rossz érzéssel, hanem évek alatt, a környezeti hatások, családi minták, de sok esetben a tanárok, vagy akár a papok miatt alakul ki. A bűntudatkeltés a manipuláció egyik leghatékonyabb fegyvere volt és még ma is az, ezáltal pedig tömegeket lehet(ett) ellenőrzés alatt tartani, befolyásolni.

Ha szinte mindennap bűntudatot érzünk valami miatt, valószínűleg ez annak a jele, hogy a magunk mögött hagyott évek alatt valaki, vagy valakik elültették bennünk a bűntudat csíráját, mondván, hogy nem vagyunk elég jók, sőt rosszak, egoisták és követelőzőek vagyunk.

Hogy ezen változtatni tudjunk, rá kell jönnünk arra és el kell hinnünk azt, hogy pont azok az emberek a gonoszak, az egoisták, akik ilyeneket mondtak nekünk. Ezek az egyének sosem gondolnak arra, hogy mi az, ami nekünk lenne jó, inkább igyekeznek befolyásolni és bűntudatot kelteni bennünk.

A bűntudat azért veszélyes, mert olyan dolgok megtételére sarkalhat, amely egészen ellentétes az elveinkkel, elképzeléseinkkel. Ezáltal elidegenedünk magunktól, elnyomjuk azokat az érzéseinket, amelyek boldoggá tennének bennünket, ehelyett arra törekszünk, hogy másoknak megfeleljünk.

Addig nem lehetünk szabadok, amíg mások irányítanak bennünket, az érzésinket, hiszen azon emberek bábjai leszünk, akik úgy rángatnak bennünket, ahogyan akarnak.

Ahhoz, hogy ettől megszabaduljunk, erősítsük meg magunkat, és vegyük kézbe saját életünket. Azt cselekedjük, amihez kedvünk van, és kiáltsuk ki lelki szabadságunkat, hiszen a saját életünket csak mi magunk irányíthatjuk, és senki másnak nem lehet abba beleszólása.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn