A Cayenne Bors Pozitív Hatásai!

Tudtad hogy a cayenne bors hatásai közé tartozik a bélfalak újjáépülése, az emésztés javulása? Ezen kívül megállítja a szívrohamot és még a kilók leadásában is segít! Szeretnél többet megtudni róla, igaz?

Nézzük tehát a cayenne bors hatásait:
Magas vitamin A, C, B-komplex, kalcium és kálium tartalma miatt a cayenne képes a gyomorban és a belekben szövetépítő hatású, és helyrerakja a bélflórát. A cayenne katalizátorként működik, és növeli a hatékonyságát más gyógynövényeknek is.

Előfordult már, hogy erős paprikát (akár magyart) ettél, és kipirultál, miközben az orrodat is ki kellett fújni? Az erős paprika melegíti a testet és serkenti a légutak működését, amelyek megszabadulnak így a nyálkától. Emeli a test hőmérsékletét, ezzel serkenti a vérkeringést és a vér áramlását a bőrben. Az izzasztó hatás miatt segít csökkenteni a lázat és enyhíti a megfázás és arcüreggyulladás lefolyását és tüneteit.

A hatóanyagát kapszaicinnak hívják és 2004-ben, Dr. Sanjay K. Srivastava és munkatársai (University of Pittsburgh School of Medicine) a hasnyálmirigy sejteket kezelték kapszaicinnel. Azt találták, hogy segít elpusztítani a kártékony sejteket, miközben az egészséges sejteket nem érinti.

Ha ez nem lenne elég, a vénák és a szív csodás regenerálója is egyben. Ismert, hogy szívroham esetén 30 másodpercen belül újraindítja a szívet. Elsősegélyként cayenne tinktúrát érdemes magadnál hordani, ha gyenge a szíved.

– Hasznos lehet az elhízás ellen is. Egy vizsgálat azt mutatta, hogy 10 gramm cayenne bors étkezések idején segített csökkenteni az étvágyat.
– Vérzéses sebre szórva azonnal elállítja a vérzést.
– Folyadékban elkeverve megszabadít a parazitáktól, bélférgektől, napi egyszer fogyasztva.

A jó hír, hogy a mi pirospaprikánk is majdnem ilyen potens gyógyszer, de az erős változatot kell használni.

Hol kapható?
Általában megtalálható a szupermarketekben, egészségboltokban.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn