Ez történik a testeddel ha minden nap csokoládét eszel

izletes-csokolade

Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik a csokoládétorta fogyasztását az ünnepléssel társították, sikeresebben tartották meg a súlyukat, míg azok, akik bűntudattal társították, számos problémával szembesültek

A csokoládé utáni sóvárgás negatív hatásainak visszafordításában kulcsfontosságú, hogy ne tegyük tabuvá a csokoládét. Nem kell bűntudatot érezned, ha megkívánsz egy ételt, legyen az csokoládé vagy brokkoli. Valójában az, hogy bármilyen élelmiszert teljesen tabunak minősítünk, általában az adott étel iránti fokozott sóvárgást és végül bűntudatot eredményez, amikor végül mégis megesszük, mondják a szakértők.

Ehelyett próbálj meg feltételeket szabni a csokoládéval való kapcsolatodnak. Kóstold meg és élvezd céltudatosan és szándékosan, bűntudat nélkül. Ne ülj a tévé előtt, kezedben egy feneketlen tál csokoládés cukorkával. Ehelyett legyél tudatában annak, hogy mikor és miért eszed.

A csokoládéval való egészséges kapcsolat segít abban, hogy mértékkel és bűntudat nélkül ehesd, ahelyett, hogy ciklikusan próbálnád teljesen elkerülni, majd túlzásba vinni a csokoládét.

A csokoládé evés előnyei

Az összes élelmiszerrel való egészséges kapcsolat fontos az elméd és a tested számára. De különösen az étcsokoládéval való kiegyensúlyozott kapcsolat kialakítása vagy kialakítása jelentős pozitív hatással lehet az általános egészségi állapotára.

A csokoládé erős antioxidánsokat tartalmaz. A leghasznosabbak közé tartozik az epicatechin nevű flavonol. A flavonolok olyan növényekben található vegyületek, amelyek leküzdik a gyulladást és védelmet nyújtanak a szabad gyökök által okozott sejtkárosodás ellen.

 Az új kutatások szerint a csokoládé fogyasztása a következő előnyökkel bír:

Jót tesz szívnek: Az étcsokoládéban található antioxidánsok bizonyítottan csökkentik a vérnyomást, csökkentik a vérrögképződés kockázatát és fokozzák a szív vérkeringését, ezáltal csökkentik a stroke, a koszorúér-betegség és a szívbetegség okozta halálozás kockázatát.
Kiegyensúlyozza az immunrendszert: A flavonolok megakadályozzák, hogy az immunrendszer túlhajtásba kerüljön, és csökkentik az oxidatív stresszt, amely a szabad gyökök ellen harcoló sejtek által okozott egyensúlyhiány, és számos probléma gyakori oka.
Védi a sejteket: erősebbé teszi őket, és támogatja azokat a folyamatokat, amelyek segítik a szervezetet az inzulin hatékonyabb felhasználásában.

Javítja az agyműködést: Az étcsokoládéban található flavonolok pozitív hatással vannak az agyműködésre, többek között jobb reakcióidőre, vizuális-térbeli tudatosságra és erősebb memóriára. Bár a kutatások folyamatban vannak, ennek egyik oka az lehet, hogy a flavonolok fokozzák az agy vérellátását.
Fokozza a sportteljesítményt: Az étcsokoládéban található epicatechin növeli a nitrogén-oxid termelését a vérben, ami támogatja a keringést és csökkenti a sportoló által felhasznált oxigén mennyiségét, miközben közepesen intenzív testmozgást végez. Ez lehetővé teszi a sportoló számára, hogy hosszabb ideig fenntartsa az edzés intenzitását.

Csökkenti a stresszt: Azok az emberek, akik étcsokoládét ettek, arról számoltak be, hogy kevésbé érezték magukat stresszesnek, és a kutatók megerősítették, hogy étcsokoládé fogyasztása után csökkent a kortizol nevű stresszhormon szintje. Ez összefügghet az étcsokoládé szív egészségére gyakorolt hatásával, mivel a stressz a szív- és érrendszeri problémák egyik kockázati tényezője.

Az egészséget erősítő vegyületeinek és mikrotápanyagainak köszönhetően érdemes megfontolni, hogy az étcsokoládét beengedjük az életünkbe, ha eddig nem volt része az életünknek (fontos megjegyezni, hogy az étcsokoládé koffeint tartalmaz, amire egyesek érzékenyek lehetnek).

További tények az étcsokoládé egészségügyi előnyeiről:

Minél magasabb a kakaótartalom, annál több jótékony hatású flavonolt tartalmaz a csokoládé. A kutatások szerint a legtöbb előnyös hatás a legalább 70%-os kakaótartalmú csokoládéhoz kapcsolódik.
A kutatók nem álltak elő egy kemény és határozott ajánlással arra vonatkozóan, hogy mennyi étcsokoládét kellene fogyasztani az említett egészségügyi előnyök eléréséhez. A szakértők minimálisan feldolgozott, legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládét ajánlanak, és esetleg alkalmi élvezetként egy-egy unciát.
Mindig ellenőrizd a címkét, hogy tisztában legyél a kalória-, zsír- és cukortartalommal, amelyek potenciálisan befolyásolhatják az általános egészségügyi előnyöket.

Végső soron az alkalmi csokoládé fogyasztás megengedése nem szabad, hogy stresszel vagy bűntudattal járjon, legyen szó akár antioxidánsokban gazdag étcsokoládéról, akár fehér csokoládéról, amely nagyon kevés tápértékkel bír. Mint a legtöbb egészséges kapcsolatban, a legfontosabb a pozitív és kiegyensúlyozott szemlélet fenntartása az ételek terén is.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn