A Dalai Láma 6 módszere a lelki erőd megvédéséhez

Körülöttünk minden energia és mi magunk is azok vagyunk. Ez teszi lehetővé, hogy mozogni, dolgozni, élni, szeretni tudjunk, hogy elérjük a céljainkat, hogy javítsunk az életminőségünkön, és elérjük a belső békét.

Ezért fontos hogy vigyázz nap, mint nap az energiádra és ha úgy érzed, hogy lemerültél, töltsd újra magad, erre számtalan egyszerű módszer létezik, csak így tudsz a legjobb tudásod szerint élni, dolgozni, alkotni, szeretni. 

Az energia ránk gyakorolt hatása alapján, a Dalai Láma szerint az energiavámpírok ellen 6 különféle módszer segítségével védekezhetünk. Ismerd meg ezt a 6 módszert, és ne hagyd, hogy mások akadályozzák az életed, elvegyék az energiád.

“Azt mondják, hogy az ellenségünk a legjobb tanárunk. A tanár megtanít arra, hogy türelmesek legyünk, az irányítás és a tolerancia fontosságára, de gyakran mindazt, amit tanultunk nem tudjuk gyakorlatba ültetni. Az igazi gyakorlás akkor válik lehetővé, amikor találkozunk az ellenséggel. ” (Dalai Láma)

1. Fogadd el a jelent!
Napjainkban nem tudjuk élvezni és értékelni a jelent, állandóan azon kattogunk, hogy mit hoz a jövő, és hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb életünk legyen. El kell fogadni, hogy vannak olyan szituációk, amelyeken nem tudsz változtatni. Gyakorold az elfogadást, mantrázz pozitív kijelentéseket.

“Semmi és senki sem kényszeríthet arra, hogy egy olyan helyzet ellen harcoljak, ami nem változtatható meg. Elfogadom, és nem pazarlom rá az energiát. ” (Dalai Láma)

2. Pihenj, amikor szükséges
Az idő elfogadásának képessége, anélkül, hogy rabszolgává válnál – ez az ember valódi ereje.

“Akkor pihenj, amikor szükséged van rá, és akkor cselekedj, amikor lehetőséged van rá. ” (Dalai Láma)

Fontos, hogy meg tudd határozni, hogy mikor pihensz, és mikor dolgozol, ha nem adsz mindenre elég időt, akkor nem értékeled önmagad. Innen pedig egyenes út vezet a szorongáshoz és a depresszióhoz.

3. Barátkozz a megfelelő emberekkel
Olyan emberekkel vedd körül magad, akik ösztönöznek, elfogadnak, szeretnek, akiknek a társaságában önmagad lehetsz, elfogadnak, de motiválnak.

“Szabadulj meg azoktól, akik állandóan panaszkodnak, kritizálnak és a félelmeikről beszélnek. Ha valaki csupán lelki szemetesként használ, szabadulj meg tőle! ” (Dalai Láma)

4. Gondoskodj az egészségedről
A saját egészséged a bizonyíték arra, hogy mennyire bánsz jól magaddal.

“Legyen a legfontosabb számodra az egészséged. Egy olyan testtel, amelynek a lehetőségei korlátozottak, nem lehet sokáig élni. Pihenj meg alkalmanként! ” (Dalai Láma)

5. Tanulj meg megbocsátani
“Ne sajnáld, add fel a helyzetet, amely szenvedést okoz. Mindig eldöntheted, hogy elengeded-e a múlt emlékeinek fájdalmát. ” (Dalai Láma)

A rossz érzelmek elengedése, és a fájdalom feloldozása következtében javíthatsz csak az életeden.

6. Ne szegd meg az ígéreteidet!
Az ígéret megtartásával egy másik embernek adsz egy darabot a szívedből. A bizalom a többiek és az önmagad iránti szereteten alapul. Ha nem tartottad be az ígéreted, sosem késő, még mindig mondhatod azt, hogy “bocsánat”.

“A lelkedet a más emberekkel szembeni érzelmek és attitűdök alakítják. ” (Dalai Láma)

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn