A Délutáni Alvás Meglepő Hatásai – Erről Jobb Ha Tudsz

Rengetegen szeretnek délutánonként aludni egy kicsit, viszont a pihentető kedvtelésre sajnos egyre kevesebben tudnak időt szentelni. Pedig mennyire jól tud esni egy kis délutáni pihenés. Utána még a világot is szebb színben látjuk.

A mai gyors életmód miatt, amikor már rég nem 8, hanem minimum 10 vagy 12 órát robotolunk, hihetetlenül kevés időnk marad a délutáni alvásra. Ha akad egy fél óránk, dőljünk le, aludjunk délután, egy idő után észre fogjuk venni, hogy hatására az egész életünk megváltozik.

1. Egész nap jó kedvünk lesz
a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. Javul az agyműködés
– a délutáni alvás hatására képesek leszünk sokkalta egyszerűbben felfogni az új információkat. Egy óra alvás után megnő a produktivitásunk, és a munkakedvünk is.

3. Javítja a koncentrációt
– a NASA kutatásai alapján kimutatták, hogy egy 40 perces alvás hatására 100%-osan éberebbek, és aktívabbak leszünk. Az alvás hatása 200 mg koffein elfogyasztásával egyenlő.

4. Növeli a kreativitást
– Lenardo da Vinci, amikor csak tehette, délutánonként aludt egyet, azonban éjszaka kevesebbet aludt, mint a többiek. A délután pihenés hatására nő a kreativitás.

5. Növeli az agyi kapacitást
– agyunkat egész nap információkkal bombázza a világ. A délutáni alvás segítségünkre lehet abban, hogy az agy relaxáljon, és az információkat jobban el tudja rendezni.

6. Felerősíti az érzékelést
– hatására jóval élesebb lesz a szaglásunk, látásunk. Tudományosan kimutatták, hogy a délutáni pihenés sokkalta jobban megerősíti az érzékszerveinket, mint az éjszakai alvás.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn