A Felnőtteknek Igazi Nehézséget Okoz Ez a Teszt, Míg a Gyerekek Könnyen Megoldják! Neked Sikerül?

Évek óta ez az igazán trükkös feladvány tartja lázban az internetezőket. A felnőttek csak vakargatják a fejüket, hogy vajon mi lehet a megoldás, viszont a gyerekeknél más a helyzet. Kiderült ugyanis, hogy a gyerekek 80%-a könnyen meg tudta oldani a feladványt. Na de ennyi kedvcsinálónak elég is lesz, nézzük hát a feladványt: a rejtély egyszerű: merre megy a képen látható iskolabusz?

Ne siess, ne kapkodj, jól figyeld meg a képet, koncentrálj a részletekre! Na, rá tudsz jönni?
Mit válaszolnál? Jobbra vagy balra tart az iskolabusz?

Ha a válaszod az volt, hogy balra tart, akkor gratulálunk, helyes! Rögtön mondjuk is, hogy miért.
Annyira magától értetődő dolgon múlik a helyes válasz megfejtése, hogy a legtöbben észre sem veszik: a képen látható busz ajtaja nem látható, ami azt feltételezi, hogy a másik felén van, tehát az a busz járda felőli oldala. Ennek értelmében a busz balra tart.

De roboghat a busz jobbra is?
Adott országoktól függően igen, hiszen az Egyesült Királyságban, Máltán, Cipruson, Ausztráliában, Dél-Afrikában, és a Karib-térségekben fordított közlekedési szabályok érvényesek.
A The Conversation lap szerint a fiatalabbak azért szúrhatják ki hamarább az árulkodó jeleket, mert a mindennapjaikba kevésbé vannak beépülve a beidegződött szokások. A gyermeki agy csak azzal foglalkozik, amit a képen lát, és mivel buszajtónak se híre se hamva ezért egyből rájönnek, hogy a felszállás a túloldalon történik és ezért a busz balra tart.

Ugye milyen beugratós feladvány? Gyorsan teszteld le a családtagjait logikáját, hogy ők mennyire képesek észrevenni a részletekben rejtőző információkat.

twice
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn