A kék szemű férfi szenvedélyes, de a barna szemű kedvesebb! A párod szeme milyen színű?

Egy kutatás szerint nemcsak a pasik arcformája, hanem maga a szemszín is szoros összefüggésben van azzal, hogy milyen a személyiségük.

A barna a legsűrűbben előforduló, ezt követi a kék és a zöld, majd az olyan speciális árnyalatok következnek, mint a mogyoró és a szürkés. Vagyis itt az ideje a radarszemeddel pásztáznod a srác íriszét, hogy megtudd, mit várhatsz tőle…

Barna szem
Egy tanulmány szerint a sötétebb szemű pasikat megbízhatóbbnak és kedvesebbnek gondolják, mint a más szemszínű hímeket. Emellett hűségről, lendületességről és eltökéltségről árulkodik. Ráadásul, ha az új kiszemelted barna szemű, akkor boldog lehetsz, mert a általában sikeresebbek és gazdagabbak a többieknél.

Extra: A pasid nehezen ébred reggelente? Akkor lehet, hogy a barna írisze a hibás! Ugyanis egy tanulmány szerint, hogy azoknak, akiknek sötétebb a szemük, két órával több alvásra van szükségük, mint világosabb szemű társaiknak.

Kék szem
Erről a szemszínről mindenkinek a fiatalság és az ártatlanság ugrik be elsőként. De az sem mindegy, hogy ezen belül pontosan milyen árnyalatú: ugyanis minél világosabb, annál nyugisabb a pasi, de ha mélykék szeme van, akkor pedig nagyon szenvedélyes. De azért nehogy azt hidd, hogy a világoskék szemű srácok olyan, akár a kezesbárányok, mert ők is elég pajkosak tudnak lenni. Emellett jók az olyan dolgokban, amelyek stratégiai gondolkodást igényelnek.

Extra: Kutatások szerint a kék szemű pasik jobban vonzódnak a kék szemű nőkhöz. De ez az egyetlen szemszín, amivel kapcsolatban ilyen egyezésre jutottak.

Zöld szem
Mivel ez a szemszín sokkalta ritkább a kéknél és barnánál, az ilyen srácokat jóval titokzatosabbnak hiszik. Ahogy azt is tartják róluk, hogy magas az energiaszintjük. De az biztos, hogy a zöld szemű pasik spontánok és kreatívak, tehát ne lepődj meg, ha valamelyikük váratlanul egy különleges helyszínre hív meg randizni!

Extra: Ha egy zöld szemű sráccal vagy, akkor lehet, hogy nehéz lesz kiigazodni rajta, viszont nem unatkozol majd. De az se rettentsen el, hogy megbízhatatlannak tűnik, nagyon is lojális és kitartó típus.

Mogyorószín szem
Ez is igazán ritka szemszín, mivel a zöld és a barna keveréke, és leginkább aranyba hajlónak vagy kicsit sárgásnak tűnik. Ez a változékonyság a személyiségére is jellemző, ugyanis felettébb szórakoztató és spontán, na és jó nagy adag huncutság is van a srácban.

Extra: A mogyoróbarna szemű srácok ezen kívül hihetetlenül érzékenyek és empatikusak, vagyis nem ritka, hogy olyan területen dolgoznak, ahol más emberek segítésével kell foglalkozni. Emellett szeretnek kipróbálni új dolgokat és imádják a kihívásokat is.

tudasfaja
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn