A Legjobb Oxigén Generáló Növények Folyamatosan Elöntik a Szobát Friss, Egészséges Levegővel! Itt a Teljes Lista

Kevesen tudják csak, hogy egyes növények meg tudják tisztítani a lakás levegőjét a káros anyagoktól, ami az egészségmegőrzés alapja. Ezen kívül megtisztítják a portól és számos vegyi anyagtól is. A NASA kutatást végzett a szobanövényekkel és arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos növények sokkalta jobban tisztítják a lakás levegőjét a többihez képest. Itt olvasható a legjobb növények listája…

– Aloe Vera – nagyon erősen megnöveli az oxigénmennyiségét a környezetében, mert elnyeli a széndioxidot, formaldehidet és szén-monoxidot.
– Fikusz – Nem igényel sok napot, és gondozást. Nagyon hatékony légtisztító. A levele mérgező, ha kis gyerek van, zárjuk el tőle.

– Borostyán – ez az egyik legjobb. Ha fikuszt teszel a szobába, néhány órán belül a káros anyagok 60%-a eltűnik.
– Anyósnyelv – Csak minimális fényt igényel az oxigén termeléshez. Hálószobába is tehetjük, mert éjjel is fotoszintetizál, nemcsak napfény hatására

– Zöldike -Kevés fényt használ a fotoszintézishez. Képes elnyelni a kémiai anyagokat, mint p. a szén-monoxid, formaldehid, benzin és a sztirol. Egyetlen cserép elég, hogy tiszta legyen levegő 200 négyzetméteren.
– Béke liliom – hatékonyan elnyeli a benzolt, a formaldehidet, a trikolór­etilént és a xilolt. A benzol nagy mennyiségben idegi problémákat okoz, és gyakran használják bútorok fényezésére, de a műanyagban és festékekben is lehet. Pontosan ezen okok miatt kell tartani egy béke liliomot a dolgozószobában.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn