A Legjobb Reggeli Meditációs Gyakorlatok

Minden jó meditációs gyakorlat azzal kezdődik, hogy megtaláljuk, mi az, ami a legjobban működik számunkra. Ne feledd, hogy nincs helyes vagy helytelen módja a meditációnak, mivel  számtalan különböző technikája és stílusa van.

Ezek a technikák a legjobbak reggeli meditációhoz:

Légzésmeditáció – Ezt a módszert önmagában is használhatod meditációként, hogy megnyugtasd az elmédet és csökkentsd a zavaró tényezőket. Egyszerűen összpontosítsd a figyelmedet a légzésedre, a be- és kilégzésre.
– Gyertyabámulás – Nagyszerű, ha nehezen tudsz koncentrálni. Csak gyújts meg egy gyertyát, és bámuld azt. A figyelmedet meg fogja tartani. Ha az elmédnek gondolatai vannak, csak köszönd meg nekik, és térj vissza a gyertya bámulásához.
– Mantra meditáció – A szavak ismételgetése segíthet a nyugalom megtalálásában és a fókuszálásban. Íme 8 erőteljes mantra a mély belső békéért.
– Vezetett meditáció – Az interneten számos forrás található, amelyek vezetett meditációkkal és zenével segítenek az ellazulásban. Csak keresd a Google-ban a “vezetett meditáció” kifejezést, és rengeteg forrást találsz.
– Séta-meditáció – Egy 10 perces séta-meditáció, ami magában foglalja, hogy 1 percig figyelj a tested minden egyes érzésére séta közben, a légzésed érzésére, a levegő vagy a szél érzésére a bőrödön, arra, hogy mit hallasz és mit látsz.
– Mindfulness meditáció – A mindfulness a jelen pillanatban lévő történések felismeréséről szól, beleértve a felmerülő és elmúló dolgokat is. Ez magában foglalja a gondolatokat, a hangokat, a testben lévő érzéseket és minden mást, ami jelen van. A lényege, hogy egyszerűen csak megfigyeljük ítélkezés nélkül, és nyitott és tudatos maradjunk.

Kísérletezz különböző technikákkal, és ragaszkodj ahhoz, ami a legjobban működik számodra.

Ha még soha nem meditáltál, vagy ha már régóta nem meditáltál, azt javaslom, hogy kezdj 5-10 perccel. Gyakorlással képes leszel hosszabb ideig ülni.

Mielőtt elkezded, kitűzhetsz egy szándékot, de kezdd el a gyakorlatot anélkül, hogy ragaszkodnál valamilyen konkrét eredményhez vagy ahhoz, hogy a meditációs gyakorlatodnak hogyan “kellene” lennie. Csak légy nyitott arra, hogy megtapasztald, amit minden gyakorlásból kaphatsz.

A meditáció legjobb időpontja a kora reggeli órák (kávé vagy tea előtt), így beállítod magad a napod békés indítására. Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, hogy elkezdhesd a meditációs gyakorlatodat:

Keress egy helyet, amely a meditáció szent tere lesz. Próbálj meg egy olyan helyiséget választani, amely mentes a sok zajtól vagy zavaró tényezőtől, és tedd otthonossá. Adhatsz hozzá nyugtató háttérzenét, gyújthatsz gyertyát és/vagy füstölőt, vagy szórhatsz nyugtató illóolajat.
Válassz egy időpontot. Tedd a meditációt prioritássá, állapíts meg egy időpontot, és minden nap ugyanakkor gyakorolj, és tekints erre úgy, mint a lelked táplálására. Vannak, akik szeretnek közvetlenül lefekvés előtt meditálni, ez segít abban, hogy nyugodtabban aludj.
Viselj kényelmes ruhát. Például a pizsamádat.
Ülj kényelmesen. Ülhetsz egy párnán a padlón, a kanapén vagy egy széken. Próbáljon meg hátradőlni, hogy a hátát egyenesen tudja tartani. Nem kell az elején csicsás jógapózokkal próbálkoznod. Ne feküdj le, mert nagy valószínűséggel elalszol. Csak ülj nyugodtan és egyenesen.
– Állíts be egy időzítőt.
– A meditációs gyakorlatot mindig 5-7 hosszú és lassú, mély lélegzetvétellel kezdd, hogy elkezdhesd a feszültség feloldását.
– Ezután csak kezdd el az elmédet egy tárgyra összpontosítani. Ez lehet egy gyertya lángja, a légzésed vagy egy mantra, például az “Én vagyok” ismétlése.
– Csak tudd, hogy lesznek gondolataid, lehet, hogy érzéseket fogsz érezni a testedben, és lehet, hogy hangokat fogsz hallani a környezetedben. Ez mind normális. Amikor ez tudatosul benned, csak térj vissza a tárgyhoz, amelyre fókuszáltál, vagy térj vissza ismét a légzésedre figyelni, vagy ismételd a mantrádat, de mindezt mentálisan, ajkad és nyelved mozgatása nélkül tedd.

Még ha úgy is érzed, hogy egy adott napon nem sokat értél el a gyakorlással, légy következetes. Tiszteld és ismerd el magad, hogy időt szántál a gyakorlásra. Még ha úgy is érzed, hogy a hatások nem nyilvánvalóak, légy hálás a gyakorlásodért, és rövid időn belül örülni fogsz, hogy belevágtál!
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn