A legjobb természetes módszerek a sötét karikák és a szem alatti táskák eltávolítására

Egyeseknél nagyobb valószínűséggel fordulnak elő sötét karikák vagy puffadt szemek mint másoknál.
 
A fáradtság, az alváshiány és a stressz a leggyakoribb tényezők közé tartoznak, amelyek nagy hatással vannak ezekre a szem alatti foltokra. 
 
Vannak más tényezők is, amelyek hozzájárulhatnak a probléma kialakulásához: genetikai tényezők, allergiák, bizonyos ételek fogyasztása által okozott mellékhatások.
 
Nagyon fontos a sötét karikák és táskák időben történő ápolása, mert ha nem kezdjük el időben, akkor csak egy kisebb műtéttel lehet őket megszüntetni.
 
Számos olyan termék és kezelés áll rendelkezésre, amely segíthet a sötét karikák és táskák eltüntetésében. De érdemes inkább házi recepteket használni, amelyek teljesen természetesek és biztonságosan használhatók. Ráadásul nagyon könnyű és egyszerű elkészíteni őket.
 
Természetes házi praktikák a sötét karikák és táskák gyors eltávolítására.
 
1. Édesburgonya
A burgonyakeményítő fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a zöldség magas víztartalommal rendelkezik, és képes hidratálni a bőröd, valamint leküzdeni a gyulladást.
 
A sötét karikák és táskák eltüntetése érdekében vágj 1,5 vastag burgonyaszeleteket, és tedd őket 10 percre a hűtőbe. Ezután kend fel őket a szemhéjadra és a táskákra, és hagyd állni 15 percig.
 
2. Uborka
Az uborka erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és helyileg alkalmazva elképesztő hatást biztosíthat.
 
Mindössze annyit kell tenned, hogy 0,5 cm-es uborkaszeleteket vágsz, és a szemedre helyezed őket, amíg felmelegednek, majd újabb szeletekkel cseréled őket. Ismételje ezt 20 percig, és azonnal javulást fog tapasztalni.
 
3. Zöld tea
A zöld tea képes megakadályozni a folyadékvisszatartást, kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből és megelőzni a gyulladást. Ajánlott naponta 2 csésze zöld teát inni: 1 reggel és 1 este.
 
Két zöld teás tasakot is megnedvesíthetsz egy kis forró vízzel, majd amikor felmelegedett, távolítsd el a felesleges vizet, és a tasakokat a szemedre helyezd.
 
4. Tehén- vagy kecsketej
A tejet tegye a hűtőszekrénybe. Amikor kihűlt, áztass be 2 vattapamacsot, és helyezd a szemhéjadra és a tasakokra. Hagyd állni 15 percig, majd öblítsed le hideg vízzel.
 
5. Alma
Egy reszelt almát tegyél a hűtőbe, és amikor nagyon kihűlt, keverd össze 1 evőkanál zabbal, amíg sűrű pasztát nem kapsz. Borítsd be vele az arcodat, és hagyd hatni 15 percig. Ezután öblítsd le hideg vízzel.
 
Az alma képes ellazítani az izmokat, így segít ellazítani a fáradt és feszült arcot egy hosszú nap után.
 
Néhány tanács
– Nagyon fontos a minőségi alvás és pihenés. A fáradtságot tekintik a probléma fő okának. Tehát, ha nem pihensz és nem lazítasz, akkor nem leszel képes megszüntetni a sötét karikákat és a táskákat.
 
– Ügyeljen arra, hogy kerüljön mindent, ami elősegíti a folyadékvisszatartást, például a sófogyasztást és a fizikai inaktivitást.
 
– Igyál sok vizet, legalább napi 2 litert. A jól hidratált szervezet könnyebben kiüríti a méreganyagokat, javítja a bőr egészségét, és megelőzi a folyadékvisszatartást. Ez gyorsan és hatékonyan megszünteti a sötét karikákat.
 
– Fogyassz vízhajtó ételeket és italokat, mint például zöld tea, spárga stb.
 
– Próbáld meg védeni arcát a napozás okozta károsodástól, és gondoskodj arról, hogy arcod hidratáló krémekkel is ápold.
 
– A kozmetikumoknak gyakran negatív hatásai lehetnek
 
– Ügyelj arra, hogy elkerülje a folyamatos szemdörzsölés szokását. Sokan teszik ezt rendszeresen, minden nap, és még csak nem is tudnak róla. A szem dörzsölése irritálhatja és károsíthatja a szem körüli érzékeny szöveteket.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn