A Magyarok Titkos Növénye Allergia Ellen: Több Mint 100 Bajt Kezel Még…

A kövirózsa alapjáraton hegyi növény, de mivel mostanra már “háziasították” nagyon jól érzi magát sziklakertekben, házak falain, háztetőn, cserépben. Próbáld ki, keress számára egy kedvező helyet, és meglátod, nagyon gyorsan fog szaporodni.

A száraz, kipikkelyesedett, megviselt bőr kiváló ápolója lehet. Márciustól októberig szedhetjük a friss leveleit, ilyenkor nagyon gyorsan regenerálódik, és hajtja az új leveleket.

-A mandalaszerű alakzatban elhelyezkedő, hegyes végű húsos levelek virágoznak is, középen egy kb. 20-30 cm magas száron apró kis rózsaszínes virágok bukkannak fel.
-Kiválóan gyógyítja a bőrirritációt, pont ezért a téli hideg miatt, vagy a mosogatás következtében megviselt kezeinket is ápolhatjuk a segítségével.
-Gyulladáscsökkentő, antibiotikus, vízhajtó, nyugtató, bőrregeneráló, és görcsoldó hatása van.

-Nagyon hatásos az ekcémás bőrre is, szedjünk le egy-két friss, húsos levelet, ezután közvetlenül a bőrre, az ekcémás rész széleit kenegessük be a friss lével. Idővel látni fogjuk, amint visszahúzódik, ezután teljesen eltűnik az ekcéma.
-De használhatjuk más bőrproblémák enyhítésére is, pattanásokra, időskori foltosodásra, szeplőkre, hegesedésre, striákra, égési sérülésekre.
-A kövirózsa belsőleg is alkalmazható vesebetegség esetén, fül-, vagy fogfájásra, idegi rendellenességekre, hasmenésre, láz esetén, aranyérre, bélparaziták ellen.

tudasfaja
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn