A Pszichológus Levele a Reményvesztett Nőkhöz

Egy pszichológus minden olyan hölgyet megszólított, aki elvesztette a reményét, az energiáját és az erejét. Segíteni szeretne, hogy mindenki szembenézzen az élet rendre felbukkanó megpróbáltatásaival. Remek motiváció!

„Drága nő, aki az utóbbi időben úgy érzed, nem vagy önmagad, ne veszítsd el a reményt, és ne add fel. Mindaz a lelki béke, magabiztosság, jó hangulat, öröm és fény, ami egykor eltöltötte a lelkedet, vissza fog térni. Tudom, hogy most úgy érzed, téves úton jársz, és elvesztettél minden reményt.

De ez csupán ideiglenes állapot. Mindenki életében akadnak ilyen periódusok, de ez is csupán egy fejezet az életedből, és amikor lezárul, visszanyered ezután az életbe vetett bizalmadat és az életkedvedet. Most úgy tűnik neked, hogy az életed negatív irányba halad, hogy csalódás csalódást ér benne. Úgy érzed, mintha valaki más életét élnéd, nem a sajátodat. De ez hamarosan véget ér. Semmi sem tart örökké.

Jusson eszedbe, hogy nem azért vagy ezen a világon, hogy ilyen könnyen lemondj magadról. Azért vagy ezen a világon, hogy erős és magabiztos légy, és megmutasd az embereknek, mire is vagy képes. Tudom, hogy most nagyon nehéz, hogy rengeteg vihart kellett átvészelned, és arra a következtetésre jutottál, hogy nem tehetsz egyebet, mint hogy feladod. De tévedsz, nagyon is tévedsz!

Negatív kapcsolatok, égő szenvedélyek, összetört remények, el nem ért célok – tudod miről beszélek, átestél mindezen. De látod, mindezt túlélted! Ezer apró darabra törték a szívedet, de te újra összeraktad, és egyfolytában, egyfolytában tovább küzdöttél.

Mi lehet rosszabb egy viszonzatlan szerelemnél? Magányos vagy és elhagyatott. Volt egy célod, de nem sikerült elérned, mert egyenlőtlen volt a küzdelem. Mindenki keresztülmegy hasonlón. Összeomlottál, és úgy érzed, nem vagy jó semmire, hogy nincs már akaraterőd, bátorságod folytatni. Hibáztatod magadat, amiért nem próbálkoztál elég keményen. De ez nem így van. Jusson eszedbe, hogy semmi nem történik hiába. Mindennek, amit tettél, akkor és ott értelme volt. Ha most úgy gondolod, hogy másképp is cselekedhettél volna, tudd meg, hogy nem így van!

Mi értelme van az ilyen gondolatoknak?

Nem hagyhatod a szenvedésnek és a kudarcnak, hogy térdre kényszerítsenek. Nem egyszerű megszabadulni mindattól, ami nem tetszik. De van rá egy másik módszer: emelkedj fel a hamvaidból, akár egy főnix, és emlékezz arra, ki vagy. Emlékezz az erődre, a kitartásodra, az értékeidre. Emlékezz azokra az emberekre, akik szerettek, és akik még egyfolytában szeretnek, történjen bármi. Tudom, hogy képes vagy erre, mert mindig is ezt tetted.

Az élet néha nehéz, igazságtalan és kegyetlen. De mindez csupán ideiglenes. Gyorsan változó világban élünk, és mi magunkat is folyton változunk. A megjelenésünk, az életkorunk, az érzelmeink, a gondolataink, a véleményeink és a viselkedésünk mind változnak. De tudod mi az, ami soha nem változik? A saját belső világunk.

A lényegünk változatlan marad, csupán megpróbálunk túljutni a nehézségeken, amik az utunkba akadtak. Ez a bizonyíték arra, hogy visszatalálsz ezután önmagadhoz, és újra érezni fogod, amit régen éreztél. Emlékszel még milyen voltál gyerekkorodban? És hogyan reagáltál akkor a világra? Az, aki akkor voltál nem tűnt el, csupán felnőttél, és most már egy felnőtt szemével nézel a világra. Mindannyiunkban ott van az egykori lelkes gyermek, csupán elnyomjuk magunkban.

Nézz mélyen a lelkedbe, és találd meg benne a gyerekkorodat. Meg fogod érteni, hogy nem vesztetted el. Nehéz lesz, valóban, de ne felejtsd el, hogy a nehéz csupán egy szó. Mindez csupán egy része a történetnek, nem pedig a teljes történet. ”

motivalunk
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn