A spirituális ébredés 7 szakasza a megvilágosodáshoz vezető úton

A megvilágosodás elérése előtt a felébredés számos szakaszán kell keresztülmenni az embernek. Szomorú paródia, hogy a legtöbben egész életüket azzal töltik, hogy megpróbálják elérni a spiritualitásuk csúcsát, abban a reményben, hogy ez az út majd a nirvána felé vezeti őket.

De amit ilyenkor nem veszünk észre, az az, hogy mindennek eljön a maga ideje, és ha megpróbáljuk felgyorsítani a folyamatot, az csak kudarcot eredményezhet. Ezért hagyjuk, hogy a természet a maga útján haladjon, dőljünk hátra, és nézzük a műsort.

De hogyan ébresszük fel alvó szellemünket? Hogyan működik az ébredés folyamata? Van 7 fázis, amely némi irányvonalat adhat neked, hogy te most hol tartasz a létezés legfontosabb útján, és hogy mit kell tenned a tovább lépéshez…

1. Zavarodottság
A felébredés első szakasza. Össze vagy zavarodva. Nem tudod, hogy hol legyél. Az életed összezavarodott, és semminek sincs értelme. Minden összezavarja az elmédet. És fogalmad sincs, hol kellene lenned ebben a szakaszban. Csak egy kormányos nélküli csónak vagy, amely a hatalmas mélységben bolyong, ami az élet végtelen tengere.

Nincs tudásod és nincs készséged ahhoz, hogy sikeresen navigálj ebben az értelmetlen létben. De a remény elvesztése nem tenne jót neked. Reménykedned kell, hogy a nap fényesen süt a horizonton és megtalálod az irányt.

2. Nyugtalanság
Türelmetlen vagy. Akarod, éspedig azonnal. A tűrőképességed határán vagy, és ki akarod adni a frusztrációdat. Ez az egyhangú élet kikészít téged, és igazi sikert, és boldogságot akarsz a magad módján. El akarod érni a boldogságot anélkül, hogy az értelmetlen lét terhe kísértené a múltadat. De a probléma te vagy. Mindennel kapkodsz és sietsz, futsz a történések elől. Nem akarsz leülni és megérteni. Úgy akarsz átrohanni az életen, mint egy vonat, fel sem fogva, hogy ez milyen károkat okozna neked. Nyugodj meg, ez most a legfontosabb dolgod. Azt fogod aratni, amit vetettél.

3. Vízválasztó
Érzelmek sokasága vesz körül, amelyek elhomályosítják az elmédet. Korábbi gondolataid, amelyeket eddig elhanyagoltál és elhanyagoltál, újra előtérbe kerülnek, és megérted őket, még tisztábban. A nyomasztó teher még mindig jelen van, de új gondolatokkal, új érzelmekkel és a világ mélyebb megértésével vagy felvértezve. Elérkezett az új hajnal, az idő gyakran megoldja a jelenlegi problémáid.

4. Küzdelem
Most nem pihenhetsz, már nagyon messzire jutottál tudatosodás útján. Ha elvesztettél egy centit; vissza kell szerezned. Folyamatos a küzdelem, hogy engedsz az egyre közeledő sötétségnek, vagy győzöl és tovább haladsz az üdvösség útja felé. Húznod kell magad felfelé, miközben a sötét oldal is húz lefelé. Vigyázz, hogy ne engedj neki. A másik oldalad elcsábítana, adna egy padot, amire leülhetsz, és egy törülközőt, amivel megszáríthatod magad, de ne tedd. Nagyon keményen dolgoztál. Ne veszítsd el. Még mélyebbre kell jutnod.

5. Átalakulás
Egyértelműen másképp érzel mint eddig, tudod hogy belül valami nagyon megváltozott, már nincs visszaút. Ne veszítsd el a reményt. A sötétség gyakran körülvesz téged, de el fog múlni. Lehet hogy néha össze fogsz törni a sötétség, a körülötted lévő negativitás alatt. A régi önmagad kezd elhalványulni, hamarosan megtalálod az igazi éned. Ne feledd, minden felhőnek van egy ezüstös oldala.

6. Összhang
Már majdnem ott vagy! A felébredésnek ebben a szakaszában a létezés egy magasabb birodalmába kerültél. Összeköttetésben állsz mindennel, ami körülötted van. A természet, a teremtmények, a tárgyak mind kapcsolatban állnak veled. Nem akarod elengedni magad. Nem kell elengedned. Hagyjad a tudatosságodat áramolni.

7. Szinkronicitás
Végre szinkronban vagy. Végre elérted az egyensúlyt mindennel, ami körülötted van. Nyugodt vagy, higgadt, még kényszerhelyzetben is, és rájöttél, hogy az igazi boldogság belülről fakad. Hagyd, hogy minden akadály nélkül történjen, több problémád már nem lesz a létezésben…

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn