A Surya Mudra Használata, a Belső Tűz Felébresztésére

Amikor a kezünket egy bizonyos pozícióban tartjuk, az energia áramlását más irányba tereljük a testen keresztül.

Az érintett ujjaktól és azok elhelyezésétől függően különböző elemek és a hozzájuk kapcsolódó tulajdonságok kerülnek egyensúlyba, stimulálódnak vagy gátolódnak.

 

Mi az a Surya Mudra kéztartás?
Ahhoz, hogy megértsük a szúria mudra jelentését, először is két részre bonthatjuk a kifejezést: szúria, ami ‘napot’ jelent, és mudra, ami ‘gesztust’ jelent.


Egy másik gyakori kifejezés erre a kéztartásra az agni mudra. A szanszkrit kifejezés, az agni jelentése ‘tűz’. Már a neve alapján is következtethetünk arra, hogy ennek a mudrának valami köze kell, hogy legyen a tüzes energiáink stimulálásához.

A hüvelykujj aktív bevonásával ez a mudra minden bizonnyal segíti belső tüzünk virágzását. Ezenkívül ez a mudra a gyűrűsujj, a föld elemhez kapcsolódó ujj bevonását is megköveteli.

Ahol azonban a hüvelykujj aktívabb szerepet vállal, ott a gyűrűsujjat finoman lenyomjuk. A földi energiáinkat így lágyítjuk.

Ez a kézmozdulat egyszerűen kivitelezhető:
– Tartsuk magunk elé a kezünket, tenyérrel felfelé.
– Hajlítsuk be a gyűrűsujjat, és a hüvelykujjat finoman húzzuk fel, hogy találkozzon vele. Nyomjuk le a hüvelykujjon keresztül finoman és természetesen, nagy erő nélkül.
– Ellenőrizze mindkét kezén a másik három ujjának helyzetét. Egyenesen kell tartani őket.
– Tartsa a kézmozdulatot egyszerre erővel és könnyedséggel, enyhítve a kezében lévő feszültséget vagy feszültséget.
– A kezek ilyen módon való tartásával a tűz elem súlya a testben növekszik, míg a föld elemé csökken.

 

A Surya Mudra jótékony hatásai:


Fokozott energia – Ahogy a hüvelykujj (tűz) a gyűrűsujjra (föld) nyomódik, finoman tompítja a földi energiánkat. A föld elem tulajdonságai közé tartozik a türelem, a hűség és a stabilitás; azonban ha ez az elem nincs egyensúlyban, letargiához, fáradtsághoz és motiválatlansághoz vezethet. Ennek az erőnek a tompításával (ha valóban túlsúlyban van) és a tűz elem bevonásával a dinamikus energia növekedését tapasztalhatjuk.

A mentális vagy érzelmi nehézség érzet csökkentése – A túlzott földi energiák másik hátránya a “lehúzó” gondolatokra és érzésekre való hajlam. Szimbolikusan a surya – vagy a Nap – a fényt képviseli. A fény közismerten ellensúlyozza a sötétséget, amely a depressziót szimbolizálhatja. Emiatt mondják, hogy a surya mudra segít csökkenteni a lelki nehézségeket.

Fogyás – A tűz elem az anyagcseréhez kapcsolódik, így a belső tűz növelése javíthatja az anyagcserét. Továbbá úgy tartják, hogy ez a mudra befolyásolja az éhségszintünket és hatással van az alvási szokásainkra. Mind az éhség, mind az alvás szerepet játszik a testsúlyszabályozásban.

Fokozott emésztés – A belső tűzünk az emésztésünket is nagymértékben jelzi; a nagyobb tűz gyorsabb emésztést jelent.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn