A Szegfűszeg Hatása: Így Változtatja Meg Életed Teljesen a Rágcsálása

A szegfűszegről nagyon ritkán hallunk, leginkább csak télen, az ünnepek idején. Pedig, ha tudnánk, hogy mennyire egészséges, sokkalta többet használnánk…
Nagyon magas a B-vitamin tartalma, de rengeteg benne a C-, E-, és a K-vitamin is.

Ezen kívül temérdek ásványi anyagot-káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, rezet, szelént, és cinket tartalmaz. Igen sok benne az omega3-, és omega6 zsírsav az értékes illóolajok közül eugenolt, kariofenilént, és ilangot tartalmaz.

A szegfűszeg pozitív tulajdonságai:
1. Immunerősítő
Segítségével könnyen felvehetjük a harcot a baktériumokkal, és kórokozókkal szemben.

2. Gyomorgörcs ellen
A gyomorproblémák kiváló ellenszere lehet a szegfűszeg. Nagy hatóerővel takarítja el a gyomorból az oda nem illő dolgokat.

3. Étvágyserkentő
Stimulálja a gyomornedvek termelődését, serkenti az étvágyat. Gyomor-, és nyombélfekély, és magas gyomorsav esetén viszont nem ajánlott fogyasztani nagyobb mértékben.

4. Szabályozz a bélműködést
Gondoskodik a megfelelő bélműködésről, szabályozza az emésztést. Hasznos lehet különféle végbél, máj, és bélproblémák esetén.

5. Szájüreg egészségéért
Enyhíti a fogfájást, de hatékony gyulladásgátló, és ezért különféle ínyproblémák esetén is hatásos lehet. Frissíti a lélegzetet.

6. Stresszoldó
A szegfűszegben található illóolajok természetes, és hatékony nyugtató hatással rendelkeznek. Ha idegesek vagyunk, rágjunk el egy szegfűszeget.

7. Görcs javító
Görcsök esetén felettébb hatékony lehet a szegfűszeg. Sőt, a magas vérnyomást is csökkenti, így a görcsös fejfájást is megszünteti.

Hogyan használjuk?
Érrendszeri gondok esetén tegyünk 5 szegfűszeget egy fél liter vörösborba, és adjunk hozzá egy csipet fahéjat is. Zárjuk le jól az üveget, és tegyük védett helyre 3 hétre. Majd napi 1-3 alkalommal 1 teáskanálnyi mennyiséget vegyünk be belőle.
Száj-és fogproblémák esetén rágjunk el 1 szegfűszeget.
Az emésztés serkentése érdekében táplálkozás előtt 15 perccel rágjunk el 1-2 szegfűszeget.

tudasfaja. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn