A tükörelv: ha ezt nem változtatod meg, a valóságod sosem fog megváltozni

A világunk egyik legerősebb alapelve, amely képes örökre teljesen átalakítani az életünket, a Tükör-elv. Ennek a használatához nincs szükség konkrét technikára vagy stratégiára, amely cselekvést igényel. Ez az elv inkább ahhoz a személyhez kapcsolódik, akivé válni szeretnél.

Ha például az a vágyad, hogy milliomos legyél, az igazság az, hogy belülről kell milliomossá válnod, mielőtt ez kívülről is megnyilvánulna. Ellenkező esetben folyton egyik helyről a másikra ugrálsz, azt gondolva, hogy a probléma veled van. Tehát az első tanulság ebből az elvből az, hogy ha nem változol meg belsőleg, akkor kívül semmi sem fog változni. Ez a Tükörelv alapvető lényege. Ha elsajátítod ezt az elvet, minden, amihez hozzáérsz, arannyá fog változni.

Ehhez azonban szembe kell nézned a saját démonaiddal, a saját tükörképeddel, olyan szavakkal és gondolatokkal, amelyek talán nem tetszenek neked. Ha valóban készen állsz egy jelentős változásra, ez a cikk neked szól. A későbbiekben majd egy kulcsfontosságú gyakorlatot is megosztok veled, amit a mai napig gyakorlok.

A cikk hossza körülbelül 10 perc lesz, és valószínűleg nem mindenki fogja a lényegét megérteni, de aki képes végigolvasni, az elsajátíthatja majd a tükörelv használatával való teremtést, ami végre elhozza a bőséggel teli életet számára. Kezdjünk is bele…

A valóság egy tükör, amely a belső világoddal és a külső világoddal való kapcsolatodat tükrözi. Mire gondolok, amikor ezt írom?

Nos, térjünk vissza a milliomossá válás példájához. Ha a pénzhez való viszonyod az, hogy nem vagy képes pénzt keresni, hogy nem vagy jó a pénzkeresésben, akkor a valóság tükre azt fogja mondani: “Ó, ezt hiszed, hát legyen. Itt van még több bizonyíték arra, hogy miért nem vagy képes pénzt keresni.” És következésképpen az élet még több olyan körülményt fog neked adni, amelyek megerősítik a hipotézisedet és az állításodat.

Szeretném tehát, ha emlékeznél erre a döntő pontra: a külső világ csupán a nézőpontod alapján alkotott tükörkép, ami lényegében egy másik módja annak, hogy azt mondjuk, hogy a belső világunk.

Ha figyelmesen megnézzük a körülöttünk lévő világot, akkor egyértelmű, hogy a legtöbb ember egyre inkább elmerül a külvilág őrületében – a technológia, a közösségi média és a mindennapok nyüzsgése által felemésztve. Sokan közülünk elvesztették a kapcsolatot a belső bölcsességükkel, a belső esszenciával, amelyet egykor uraltunk. Fedezzük fel tehát azt a négy kulcsot, amely lehetővé teszi, hogy a valóságot a vágyaid szerint alakítsd.

Amikor például a vonzás törvényét tanulmányozzuk, az egyik leggyakrabban említett dolog az, hogy a valóság egy tükör, és mi megpróbáljuk manipulálni ezt a tükröt. A Tükörelv első alapvető kulcsa, hogy megértsük, a valóság tükre két dolgot tükröz: az önmagaddal való kapcsolatodat és a körülötted lévő világgal való kapcsolatodat. Más szóval, amit a valóság tükrében látsz, az annak a kivetülése, ahogyan te látod magadat és ahogyan a világot látod.

Ha úgy nézel önmagadra, hogy azt gondolod, nem vagy elég jó, a tükör egyszerűen ezt a hiedelmet fogja tükrözni – “Nem vagyok elég jó, nem tudom ezt megtenni, mert nem vagyok elég jó”, a tükör pedig azt fogja válaszolni: “Nem vagy elég jó. Itt van még több bizonyíték arra, hogy miért nem vagy elég jó.” A tükörkép azokon az üzeneteken alapul, amelyeket TE a valóság tükrének küldesz.

A valóság tükre bizonyos értelemben olyan, mint egy hűséges barát, aki mindig hajlandó megerősíteni azt, amit hiszel. Ahelyett tehát, hogy megpróbálnánk közvetlenül manipulálni a valóság tükörképét, meg kell tanulnunk átalakítani azt a képet, amit a tükör elé vetítünk, vagyis a belső világunkat.

Ez hasonló ahhoz, mintha valakit befolyásolnánk. Amikor közvetlenül azt mondjuk valakinek: “Ne tedd ezt”, nagy a valószínűsége, hogy pontosan azt teszi, amit megtiltottunk. Ha azonban úgy döntünk, hogy motiváljuk és inspiráljuk, meggyőző érveket mutatunk be bizonyos cselekedetek elkerülésére, és elmagyarázzuk a lehetséges negatív hatásokat, az illető hajlamosabb lesz hallgatni ránk, és elfogadni a befolyásunkat.

A célunk tehát az, hogy közvetett módon befolyásoljuk a világunkat. A valóság tükre egyszerűen felerősíti azt, amit mondunk; mindig azt fogja tükrözni, amit a fejünkben igaznak tartunk, mind önmagunkról, mind az identitásunkról, mind a világnézetünkről. Kérjük, ne feledje, hogy ez az egyik legfontosabb kulcs.

Most az a kérdés, hogyan tudunk ezen változtatni? Hogyan szakíthatjuk meg ezt a mintát, és hogyan választhatjuk tudatosan azt, amit akarunk?

Meg kell teremtened a saját identitásodat és világnézetedet, a paradigmádat. Egy példával segítek hamarosan megérteni, hogyan teremtsd meg az identitásodat. De mindenekelőtt elengedhetetlen, hogy tisztázzuk, mit akarunk hosszú távon. Tíz év múlva, például az utolsó képen, mi az a tevékenység, amit elképzelsz magadról, amit minden nap csinálsz? Mi az, ami miatt az életed egy folyamatos felfedezőút? És kérdezd meg magadtól: “Ki vagyok én most? Milyen tulajdonságaim és vonásaim vannak, amikor mindezeket a dolgokat megvalósítom, birtokolom és teszem?”. Ez kulcsfontosságú.

Ezután gondold át, hogy mi a világnézeted. Hogyan érzékeled a világot, amikor ezt a valóságot éled?

Hogyan látod a világot, amikor mindezt megtapasztalod? Szánj egy pillanatot arra, hogy erőteljes megerősítéseket hívj életre. Először is, hozz létre megerősítéseket az identitásodról, arról, hogy hogyan látod magad. Ez lehet valami ilyesmi: “Méltó vagyok mindenre amire vágyom, a bőség mágnese vagyok, mert magamban hordozom az alkimista varázslatos érintését”. Ezután hozz létre olyan megerősítéseket, amelyek a világról alkotott elképzeléséhez kapcsolódnak. Például: “A világ összeesküszik a javamra, minden a megfelelő időben és az isteni terv szerint történik”.

Ahogy elkötelezed magad ezen megerősítések napi ismétlésének és belsővé tételének, készülj fel arra, hogy hihetetlen átalakulásnak leszel tanúja. Az általad érzékelt valóság, az, ahogyan a világot látod, a szemed láttára kezd megváltozni. Még ha ma látszólag nehéz is számodra, amit szeretnél, ez nem jelenti azt, hogy holnap nem leszel képes elérni. Mindenhez idő, gyakorlás és türelem kell. Tartsd tehát tiszteletben az idődet, de ne hagyd, hogy bizonyos félelmek megakadályozzanak abban, hogy elérd a rendkívüli dolgokat. Szánj tehát egy percet erre a gyakorlatra; megvan benne az erő, hogy teljesen forradalmasítsa az életedet.

Most térjünk át a második kulcsra. Amit meg kell értenetek, hogy az anyagi világunkban látott tükröződés bizonyos késleltetéssel alakul ki.

Miért? A belső világunkban azonnal létrehozhatunk egy képet, ha csak becsukjuk a szemünket és vizualizáljuk, amit szeretnénk. Így működik ez ebben a dimenzióban. A harmadik dimenzióban, a fizikai dimenzióban azonban az anyag belső természete miatt a dolgok megnyilvánulása eltart egy ideig. Az anyag sűrű, és nem tudja megtörni a természet törvényeit, hogy minden azonnal megnyilvánuljon. Ezzel el is érkeztünk a következő kulcshoz.

Elég sokáig kell kitartanod az általatok kialakított hited mellett ahhoz, hogy a vágyad manifesztálódjon. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy hűnek kell maradnod az általad létrehozott identitáshoz és világképhez, amíg a célod meg nem jelenik. Bármi is akarsz lenni, kezdd azzal, hogy felveszed annak az identitását, aki már az. Kérdezd meg magadtól, hogyan cselekedne az a személy, és tartsd ki elég sokáig ezt az identitást. Érdekes jelenség történik, amikor az emberek elkezdik ezt megtapasztalni.

Rájönnek, hogy az életüknek vannak magaslatai és hullámvölgyei. Létrehoznak egy hitet, egy identitást, várják, hogy a céljuk valóra váljon, de az eredmény nem jelenik meg azonnal.

Ekkor a hitükkel együtt a hangulatuk is hanyatlani kezd. Nos, amint a hangulatuk eléri a mélypontját, hirtelen megmutatkozik a megnyilvánulás. Amikor azonban a kívánt dolog megnyilvánul, bizonyos késéssel elkezdi tükrözni a korábbi negatív hozzáállást.

Ezután a megnyilvánult dolog ismét romlani kezd, mert egyszerűen azt tükrözi, ahogyan a létrehozója érzi magát. Ily módon egyfajta hullám keletkezik, egy körforgás, amely a te életedben is zajlik, és nem tudsz szabadulni tőle. Felemelkedéseket és visszaeséseket tapasztalsz, és ezeket nem lehet elkerülni. A kulcs az, hogy mindig hűséges maradj az általad kialakított identitáshoz és világképhez, mivel ez a leghatékonyabb módja annak, hogy jelentős változásokat segíts elő az életedben.

Most pedig térjünk át a következő kulcshoz, ami tapasztalatom szerint nagyon hatásos, és ezért napi szinten gyakorlom…

Azt kell megértened, hogy a valóság tükre nem a gondolataid természetét tükrözi, hanem azok megtisztított tartalmát. Rövidesen elmagyarázom, hogy mire gondolok. Gondolj bele: ha folyamatosan elégedetlenségedet fejezed ki, de az elégedetlenségednek van tartalma, például: “Utálom a munkámat, utálom a főnökömet, utálom a partneremet, utálom a számlákat, amelyeket ki kell fizetnem”, a tükör nem a gyűlöletet önmagában tükrözi, hanem a gyűlöleted konkrét tartalmát.

Például: “Utálom a számlákat”. Ennek eredményeképpen több számlát kapsz. “Utálom a munkámat”, és még több olyan helyzet adódik, amely növeli a munkával való elégedetlenségedet. Ez pontosan így történik. Minél többet panaszkodsz arra, amid nincs, és amit nem akarsz, ez továbbra is tükröződni fog az életedben, és még több okot ad arra, hogy megerősítsd a világképedet és az identitásodat. Ez az alapvető különbség a hiány- és a bőségmentalitás között. Egyszerűen arról van szó, hogy a poharat félig telinek látod, nem pedig félig üresnek.

Ahhoz, hogy bármilyen változás megtörténjen, el kell kezdened arra összpontosítani, amid már most is van – mindenre, amid van, minden fejlődésre, amit elértél, a gyönyörű családodra, azokra a dolgokra, amiket a jövőben szeretnél az életedben. Csak állj meg, és gondold végig: “Mit akarok? Mi tenné az életemet igazi felfedező úttá?

Hogyan nézne ki ez? Milyen érzés?” Ez lehet egy homályos kép is, amíg arra összpontosítasz, amit szeretnél. És amikor ezt teszed, amikor továbbra is arra koncentrálsz, amit akarsz, a jelenlegi életed és a vágyott életed közötti szakadék elkezd bezárulni, mert elkezded feszegetni a komfortzónád határait. Ez tehát a hármas számú kulcs.

Most térjünk át a negyedik kulcsra, ami nem más mint a tükörciklus. Ez örökre megváltoztat mindent, mert ha megtanulod manipulálni ezt a tükörciklust a magad számára, akkor többé nem leszel olyan bizonytalan abban, hogy mit csinálsz. Szó szerint látni fogod, ahogy a valóság a szemed előtt változik.

Minden egy megfigyeléssel kezdődik. Mi volt az a visszás hozzáállásod a múltban? A sok panasz, a múltban történt rossz dolgok, vagy a tudattalanul meghozott döntések? Ez a jelen pillanat. Amikor a jelen pillanatra nézel, és szembesülsz például a fizetendő számlákkal és egy olyan munkával, amit nem szeretsz. Megfigyeled ezt, és arra használod, hogy kialakítsd a képedet vagy a hozzáállásodat. Amikor azt mondom, hogy kép, akkor a belső hozzáállásra, gondolatokra és érzésekre gondolok, amit a tükör felé mutatunk. Amikor kialakítunk egy önképet, a tükörnek nincs más választása, mint visszatükrözni. Tehát a tükör a visszavert képnek megfelelően tükrözi és alakítja a valóságot.

De általában az történik, hogy a legtöbb ember újra a régi tükörképére néz, és abban a ciklusban marad. Ez egy függőséget okozó csapda, amelyben a legtöbb ember találja magát. Nézik és megrekednek a régi mintában, és végül azt gondolják: “A fenébe, ez újra és újra megtörténik. Nem tudom, mit csinálok rosszul”. Aztán különböző taktikákat és stratégiákat próbálnak ki.

Próbálkoznak új üzleti stratégiákkal, megpróbálnak új vállalkozást indítani, de semmi sem működik. Mintha egy ideig működne, felpezsdíti őket, de aztán visszatérnek ahhoz a mintához, egyszerűen azért, mert nem tudnak belső változást elérni.

De szeretném, ha emlékeznétek valami nagyon fontos dologra: ez azért van, mert nem történik alapvető változás a világnézetük és az identitásuk tekintetében. Tehát a legjobb módja ennek az, hogy megfordítjuk ezt a folyamatot. A legtöbb ember a befelé figyeléssel kezdi, aztán a kép megalkotásával, majd a tükrözéssel. Ez a bábok szokásos ciklusa. De ha te társalkotóvá, vagyis a valóságod valódi teremtőjévé akarsz válni, akkor meg kell fordítanod ezt a ciklust.

Azért mondom ezt, mert én magam is átéltem ezt sok-sok évvel az életemben. De amikor igazán megértettem a ciklus lényegét, minden megváltozott.

Ahhoz, hogy megtörjük ezt a ciklust, először is azzal a képpel kezdjük, amit szeretnénk kialakítani. Hátat fordítunk a reflexiónak, hátat fordítunk a jelenlegi valóságunk szemlélésének, mert kezdünk rájönni, hogy ami most körülvesz minket, az csak a múltban hozott döntésekből alakult ki. Ezt fel kell ismernünk, különben semmi sem fog változni. Ha a holnapot akarom alakítani, akkor tudatosan a mát választom. Tehát a képpel kezdünk, és amikor kiválasztjuk a képet, és azt mondjuk: “Hé, ez az, amit akarok, és ez az, amim van”, akkor a tükörnek nincs más választása, mint elkezdeni visszatükrözni azt apránként. Még a kis változások is megtörténnek, lassan, késleltetve.

Mit teszünk tehát ezután? Ahelyett, hogy megfigyelnénk, megerősítjük. Belenézünk a tükörbe, hogy lássuk mi működik. Ezután amikor meglátjuk a tükörképet, azt gondoljuk: “Ó, ez működik, nézd, ez megtörtént”. Ha több önbizalmat akarsz, idővel észre fogod venni, hogy az emberek elkezdenek jobban fogadni téged. Ha a munkád vagy a vállalkozásod valamelyik területén akartál javítani, észre fogod venni, hogy a dolgok egyre jobbak lesznek. Lehet, hogy az egész világod szétesik, de te csak azokra a dolgokra koncentrálsz, amelyeket meg akarsz erősíteni, azokra a dolgokra, amelyek megfelelnek annak a világképnek és identitásnak, amelyet úgy döntöttél, hogy megteremtesz. A lényeg, hogy mindig ezt csináld, és minél többet csinálod, annál inkább valami olyanná válik, ami felülmúlja mindazt, amit valaha is elképzeltél.

Ha elkezded alkalmazni ezeket az elveket, az életed teljesen meg fog változni. Srácok, ez a valóság, ezt én is alkalmaztam, és tényleg működött.

Szóval továbbadom nektek. Spirituális utam legelején azt hittem, hogy ez badarság. De amikor láttam az eredményeket, őrületes volt. A dolgok, amiket akartam, elkezdtek eljönni hozzám, még azon túl is, amit elképzeltem. Ahogy a valóság tükrének mélyére merülünk, felfedezünk egy olyan belső erőt, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk. Amit magunk körül látunk, az valójában a hitünk, identitásunk és világnézetünk visszhangja. Az átalakulás titka azonban az, hogy a valóság puszta megfigyelése helyett a sorsunkat kell alakítanunk annak képével, hogy kik akarunk lenni, és mit akarunk elérni. Ahogy ezt az új képet formáljuk, a valóság tükre apró változásokkal válaszol, lassan átalakul. A valóság tükre nem ismer határokat. Csak arra reagál, amit mi kínálunk neki. Akárcsak az alkimista, aki az ólmot arannyá változtatja, mi is átalakíthatjuk az életünket, ha a bőség gondolkodásmódját fogadjuk el, és arra összpontosítunk, amink van és amit akarunk.

Végső soron a valóság tükrén keresztül tett utazásunk a bennünk rejlő igazság keresése, és az alkotásra, újításra, meghaladásra való képességünk ünneplése. Ez a tudás lesz az a láng, amely végigvezet téged az élet útján, és segít megteremteni álmaid valóságát.

Ha ez a cikk jó hatással volt rád, arra kérlek, hogy lájkold és mentsd el, oszd meg az írást másokkal is, hogy ők is részesülhessenek ebből az üzenetből. Kíváncsian várom a megjegyzésedet, tapasztalataidat hozzászólás formájában.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn