Alvás előtt fokhagymát rakott a párnája alá, ami ezután történt az mindenkit meglepett

Tudjuk, mennyire egészséges a fokhagyma, ezért – bár az alábbi módszer kissé különös – nem haboztunk azt kipróbálni: a végeredmény csodás!
Ha elalvás előtt fokhagymát teszünk a párnánk alá, jobban alszunk, de jótékony hatóanyagai vírus és baktérium elleni hatása is érvényesül.

Az alábbiak szerint használhatjuk: fogjunk egy gerezd fokhagymát, pucoljuk meg, és tegyük a párna alá. Ha megfáztunk, akár 4-5 gerezdet is használhatunk. (Még annyival egészítjük ki, hogy természetesen büdös lesz tőle az ágynemű, így a lepedő és a hagyma közé fóliát tettünk, hogy csak a párnahuzatot kelljen a szokottnál sűrűbben cserélni, a lepedőt ne)
A módszer áldásos hatásai ugyanakkor felülmúlják a párnahuzat gyakrabban szükséges cseréjével járó kellemetlenséget:

Először is megszünteti az orrdugulást: ha a fokhagyma illóanyagai ugyanis ilyen formában könnyedén támadásba lendülhetnek, és megkönnyítik a légzésünket. Allicin nevű hatóanyaga az, amely álmunkban kitisztítja a légutakat, és szinte kisöpri a kórokozókat.

Másodszor megerősíti az immunrendszert: rengeteget tesz azért, hogy frissebben és kipihentebben ébredj, kevesebb baktérium legyen a testedben, és sokkalta kevesebbszer legyél fáradt, mint egy ilyen kúra előtt.

Harmadszor: álmod zavartalan lesz, mert a rovarok is elkerülnek. A fokhagyma illatát utalják a pókok, szúnyogok, de még a legyek is, így nem szállnak, vagy másznak a közeledbe.
Alvásod mélyebb lesz, mert a fokhagyma telis tele van B1 vitaminnal, amely az alvászavarok nagy ellensége. B6 vitamin tartalma ezenkívül felpörgeti a melatonin termelést.

retropercek
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn