Alvópózok amik rengeteg mindent elárulnak a párkapcsolatodról

Alvás közben nem tudsz hazudni. Míg a tudatod valahol messze jár, addig a testbeszéded bizony rengeteget elmond arról, milyen a viszonyod a csajoddal. Most le is fordítjuk a leggyakoribbakat.

Természetesen itt is vannak kivételek: hát- és derékfájás, vagy egyéb okokból kifolyólag szintén alakulhatnak másképp az alvási szokások de komolyra fordítva a szót, ez a kisokos segít dekódolni a köztetek lévő viszonyt.

A barátnőd arccal a mellkasodon alszik
A háton fekvő alvópózok alapjáraton magabiztosságot és önbizalmat jelentenek. A férfinél ez az átkaroló, mellkasra húzó póz erőt és védelmet sugall a nő felé, míg a ráhajló nő magzatpóza pedig azt mondja el, hogy habár kívülről keménynek tűnik, mégis védelemre és oltalomra vágyik.

Hason alvás
Mivel hason alváskor véded a tested elülső részét, ez a póz figyelmeztető jel lehet, hogy ideges vagy, kiszolgáltatottnak érzed magad vagy csupán nem bízol a partneredben. Ha nincs szó nyaki bántalmakról vagy egyéb ilyesmiről, akkor a hason alvó ember (főleg, ha ez csupán egy idő után alakul ki) félhet az érzelmeit kinyílvánítani vagy azokkal szembenézni, ezért fordul a matrac felé.

Az ágy két oldala
Az ágy két szélén alvás a partnerek függetlenségét vagy függetlenedési vágyát jelentheti. Ha eddig összebújva, közel aludtatok, akkor ez a póz nagy piros villogó lehet, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokban. Viszont sokan szeretnek nem egymáshoz érve aludni, amivel nincs semmi baj: a legtöbben először kifliben kezdenek el aludni ezután kb. negyed óra múlva eltávolodnak, mert túl forró lesz a bőr-a-bőrrel érintkezés, plusz az ember keze is elzsibbadhat egy idő után. Tehát ha rengeteg ideje vagytok együtt és így alszotok, azzal nincs semmi baj, de ha hirtelen váltotok erre a pózra, akkor lehet, hogy megérett egy beszélgetés.

Háttal, egymáshoz érve
Ha egymással hátnak alszotok úgy, hogy mégis összeér éjszaka a hátsótok, az egy erős párkapcsolatra utal, melyben a felek függetlenek és tisztelik a másik privát szféráját (háttal alvás), viszont mégis van testi kapcsolat köztük.

Összeérő talpak
Alvás közben a talpunk a legkevésbé tudatosan mozgatott testrészünk, így az egymás lábfejével való játszadozás az érzelmi és testi kötődés igényét jelenti.

Arccal egymás felé
A szembefordulva alvást az álompózok szakértői úgy dekódolják, hogy ezzel a partnerek tudat alatt akarnak egymás szemébe nézni. Ha eddig nem úgy aludtatok és valamelyikőtök egyszer csak elkezd ebben a pózba helyezkedni az egyrészt jelentheti azt, hogy távolságot érez kettőtök között és szeretne újra közelebb kerülni. Plusz ha még tudatalatt a másikhoz nyomja az ágyékát is, az intimitás hiányára (és az arra való nagy fokú igényre) utalhat.

A barátnőd a kiskifli
Ebben a pózban a partneredet szorosan átöleled úgy, hogy az ágyékod a fenekéhez nyomódik. A póz egyszerre fejez ki bizalmat és testiséget. Ez egy hihetetlenül kiszolgáltatott és meghitt pozíció, amivel nonverbálisan azt mondjátok egymásnak: bízom benned.

A barátnőd a nagykifli
Ha a barátnőd az, aki téged ölel át hátulról, az egyrészt védelmező, anyai ösztönöket jelent a részéről, másfelől pedig arra utalhat, hogy a csajod eléggé magához akar láncolni.

Kiskifliben egy néhány centire egymástól
A friss párok szorosan összefonódó ölelésben alszanak – de amint az együtt alvás újdonsült öröme már megszokottá válik, kényelmi okokból elkezdetek egy kevés távolságot tartani egymástól. Habár kevéssé meghitt, de így is bizalmi és védelmező póz az ágyékban nem érintkező kiskifli – vélekedik Paul Rosenblatt, a Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing írója.


Na miben fogadjunk, hogy ma este minden mozdulatodra (és mozdulatára) figyelni fogsz? Nyugodalmas jóéjszakát!

Cosmopolitan
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn