Amikor Már Lemondtam a Hajamról, Ez a Szóda Bikarbónás Sampon Teljesen Helyrehozta!

A szódabikarbóna kutatások szerint az egyik legjobb szer a haj természetes állapotának visszaállítására. Alkalmazzuk rendszeresen, megfelelő módon, a leírtak alapján.

A szódabikarbóna eltávolítja az összes szennyeződést, lerakódást, fertőzést, zsírosodást, és korpásodást is. A hajat fénylővé, egészségessé varázsolja, gondoskodik a fejbőr kiegyensúlyozott pH-értékéről is. Cseréljük le a megszokott samponunk szódabikarbónára, és hamarosan érezni fogjuk a különbséget.

Készítsük el az alábbi természetes sampont!

Egy rész szódabikarbónát alaposan keverjünk el három rész vízzel. Az adag attól függően változik, hogy milyen hosszúságú és tömegű hajra használjuk. Például a vállig érő hajra 3 evőkanál szódabikarbónát, és háromszor több vizet használjunk.

A keverékkel masszírozzuk át az egész fejbőrünk, és a nedves hajat a tövektől teljesen a végekig. Hagyjuk rajta állni néhány percig, ezután alaposan, többször egymás után öblítsük le langyos vízzel, míg az összes szódabikarbónától megszabadulunk. Hogy egészen biztosan ki tudjuk mosni a hajunkból a szódabikarbónát, öblítsük le ecetes vízzel is.

Van, aki nem szereti a haján érezni az ecet átható szagát, akkor használjunk az ecet helyett, kevéssé átható illatú almaecetet. Vigyázzunk, hogy ne mézzel kevert változatot válasszunk.

Egy rész almaecetet keverjünk el négy rész vízzel, töltsük egy kisebb palackba, ezután lassan, fokozatosan öblítsük le vele a hajunk.

– Az ecet azon túl, hogy tisztít hihetetlenül jót tesz a haj egészségének is. Csillogóvá, és könnyen kezelhetővé varázsolja a töredezett, és megviselt hajat.
– Az ecetes keverékhez adhatunk néhány csepp rozmaring, levendula, borsmenta vagy citromfű illóolajat is.

Hetente minimum kétszer használjuk a szódabikarbónás sampont, de a vállalkozóbbak egészen át is térhetnek erre a hagyományos samponról, hiszen sokkalta egészségesebb, és hasznosabb is a bolti samponoknál.

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha újra kifakulna, romlana a hajad állapota.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn