A hajhullás megállítása: csupán 2 összetevőre lesz szükséged hozzá

Rengeteg hasznos hajápoló terméket lehet vásárolni, de azt azért tudnunk kell, hogy az igazán hatásos szerek, azok kimondottan drágák! Az olcsó, “akciós” sampon nem fog annyit segíteni, mint segítene egy drágább. De ugyanakkor, sajnálatos módon az emberek anyagi helyzete sem túl “rózsás”.

Ilyen esetekben, mindenféleképpen érdemes kipróbálni természetes, könnyen beszerezhető alapanyagokból készített otthoni hajpakolásokat, hajápolókat. Az alábbiakban egy ilyet mutatunk. Mindössze 2 alapanyagot kell összekeverni, ami egyébként valóban hihetetlenül hasznos dolog.

A mi receptünk “titkos” alapanyaga a AMLA. De mi is ez?

Az amla – más néven indiai egres, indiai pöszméte, amalaki vagy Vayastha – egy indiai fa gyümölcse, és egyben az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye, szanszkrit elnevezése annyit tesz: “a legjobb gyógyító”. Indiában az amla a gyógynövények között olyan, mint az arany az ásványok között. A fát szent faként tisztelik, úgy vélik, a bőség istennőjének lakhelye.

Hajra és bőrre gyakorolt jótékony hatása miatt széles körben alkalmazzák külsőleg, de belsőleg is fogyasztható:
– immunerősítő;
– öregedésgátló;
– gyulladáscsökkentő;
– antioxidáns;
– afrodiziákus hatása ismeretes.

Őshazájában használják még fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is.

Nézzük a hajmaszk receptet

Összetevők:
2 evőkanál amla por
½ csésze joghurt
Tedd a joghurtot egy tálba. Ezután adj hozzá 2 evőkanál amla port, és keverd simára. Ha ezzel megvagyunk, nedves hajra kenjük fel, és kb fél óráig hagyjuk rajta, majd meleg vízzel öblítsük le!

Ismételd meg a kezelést hetente 2-szer egy hónapban, és hamarosan érezni fogod a csodálatos hatását!

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn