Az 5 legjobb köszönetet mondó ima Istenhez

Az életünk gyakran nehéz és borús lehet. Könnyen elbátortalanodhatunk, frusztráltak lehetünk  és lelkileg elfáradhatunk olyan körülmények vagy kapcsolatok miatt, amelyeket nem tudunk befolyásolni.
 
Azokban az időszakokban, amikor reménytelennek és tehetetlennek érezzük magunkat, a legjobb, amit tehetünk, hogy elfordulunk a kihívásoktól, és Krisztus felé fordulunk. Amikor eszünkbe jut, hogy Isten irányít, és az életünk nem a miénk, akkor jusson eszünkbe az is, hogy van egy Megváltónk aki erőt ad nekünk, amikor gyengék vagyunk és aki megvigasztal minket minden szükség idején.

Mi egy jó, kegyelmes Atyát szeretünk és szolgálunk, gyakran méltatlanok vagyunk arra a szeretetre, kegyelemre és irgalomra, amelyet oly szabadon áraszt ránk. Mi mást tehetnénk, mint hogy végtelen hálát és dicséretet adunk neki cserébe? Következzen néhány ima, amivel akár most is köszönetet mondhatsz Istennek…

Hálaadó ima
Drága Istenem! Köszönjük csodálatos hatalmadat és munkádat az életünkben, köszönjük jóságodat és áldásaidat felettünk. Köszönjük, hogy képes vagy reményt adni még a legnehezebb időkben is, megerősítve minket a te céljaidra. Köszönjük nagy szeretetedet és gondoskodásodat. Köszönjük irgalmasságodat és kegyelmedet. Köszönjük, hogy mindig velünk vagy, és soha nem hagysz el minket. Köszönjük hihetetlen áldozatodat, hogy szabadságunk és életünk legyen.

Bocsásd meg nekünk, amikor nem köszönjük meg eléggé, hogy itt vagy nekünk, hogy mennyi mindent megteszel és hogy mi mindent adtál. Segíts, hogy figyelmünket és szívünket újra rád irányítsuk. Újítsd meg lelkünket, tölts el minket békéddel és örömöddel. Szeretünk téged és szükségünk van rád, ma és minden nap. Dicsérünk és hálát adunk neked, mert egyedül Te vagy méltó rá! Jézus nevében, ámen.
 
Erő a gyengeségben
Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy erőnk vagy, amikor gyengék vagyunk. Köszönjük ígéreteidet, amelyek minden nap szeretetet és békét árasztanak életünkbe. Segíts, hogy bízzak a Te Igédben, és állítsam, hogy az az igazság! Kérlek, segíts, hogy várjuk a Te tökéletesen időzített terveidet, teljesen átadva életünket a Te vezetésednek. Jézus nevében, Ámen.
 
Köszönő ima szeretetért
Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szeretsz engem, és hogy mindig látsz engem. Annyira hálás vagyok, hogy nem vagyok láthatatlan számodra. Szemed gyöngyének, a teremtés koronájának és barátodnak nevezel. Visszhangozom tehát és kijelentem, hogy „dicsőítem az Urat”. Méltó vagy minden dicséretre, áldásra, tiszteletre és dicsőségre. Jézus nevében, Ámen.
 
Hálaadó ima a nehéz időkre
Istenem, néha az élet elkeserít, és nehezen látom meg, hogy miért lehetek hálás. Nyisd fel a szememet, hogy meglássam az ajándékokat, amelyeket az életemben adtál. Azzal kezdem, hogy megköszönöm neked, hogy eléggé szeretsz ahhoz, hogy eljöjj a földre és meghalj, hogy örökké együtt élhessünk. Ámen.
 
A hála választása
Isten, köszönjük Neked aki vagy és mindazt, amit értünk tettél. Dicsérünk Téged, amikor az élet nehéz. Dicsérünk Téged, amikor az életünk boldog. Úgy döntünk, hogy hálát adunk Neked mindabban, ami a kettő között van. Egyedül Te érdemled meg a dicsőséget. Jézus nevében, Ámen.
 
Egy másik jó módszer arra, hogy köszönetet mondjunk Istennek az, hogyha minden reggel kelés után egy imával indítjuk a napot. Ezek a reggeli imák segítenek abban, hogy egész nap megőrizzük a hálát a szívünkben Isten felé.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn