Az Alfa Személyiségtípus Jellemzői! Te Köztük Vagy?

Az alfa személyiség nem kizárólag a férfiakra lehet igaz; sok olyan nő él a világban, akik erősek, ambíciózusak, és ezzel valószínűleg kicsit meg is ijesztik a környezetüket. Ha az alábbi jellemzők igazak rád, lehet, hogy neked is ilyen személyiséged van!

-Egyenesen és őszintén beszélsz: Egy alfa személyiség pontosan tudja, hogy mit akar másoktól, ezért egyfolytában lényegre törően beszél.
Nálad az igen tényleg igent jelent, nem húzod az időt értelmetlen belemagyarázással, és sosem játszod meg magad az emberek előtt.
Ha valamiben nem vagy biztos, vagy kételyeid támadnak, azt a környezeted tudtára adod, és nem félsz kérdezni, mielőtt döntést hoznál.
Szinte sosem hazudsz, mert egyszerűen nem jellemző rád, hogy apró füllentésekkel próbálj meg előre jutni az életben. Számodra az egyenesség az egyedüli járható út.

A tetteknek hiszel, és nem a szavaknak: Tudod jól, hogy az emberek sajnálatos módon nem mindig mondanak igazat, ezért a szavak helyett a cselekedeteiket tartod fontosnak.
Sosem szoktad a többiek üzeneteit elemezgetni, és rejtett gondolatokat keresni minden mondat hátterében, mert számodra ez időpazarlás. A szemtől szembe történő kommunikációban hiszel, a testbeszédben, és a gesztusokban, amelyek a beszélgetést kísérik.
-Ugyanezt adod vissza másoknak is; ha valakivel a Facebookon beszélgetsz, nem próbálsz köntörfalazni. Nem taktikázol azzal, hogy mikor írj vissza a beszélgetőtársadnak, hiszen amint jut rá időd, meg is teszed.

-Nem ijedsz meg attól, hogy kimaradsz valamiből: Nem különösebben hat meg, ha egy buliból kimaradsz, vagy nem tudsz minden részletet az ismerőseid privát életéről. Te már rájöttél arra, hogy sem a pletykálkodásra, sem más emberek drámájára nincs szükséged az életedben, és kizárólag olyan témákat követsz, amik tényleg érdekelnek is.

-Ha valami beleesik az érdeklődési körödbe, szinte biztosra vehető, hogy elsőként tudod meg a legfrissebb híreket, és az sem kérdéses, hogy minél mélyebben beleveted magad a témába, hogy tájékozott legyél.
-Csak pár barátod van, de bennük megbízol
-Nem okoz gondot, ha társaságban kell lenned, hiszen könnyen beszélgetsz az emberekkel, és temérdek ismerősöd van.
-De ha a barátaidat veszed számba, nagyjából egy-két olyan személyt tudsz kiemelni, akikben maradéktalanul meg is bízol. Ezzel nincs baj, sőt, valójában azt jelenti, hogy bátran kilépsz az olyan kapcsolatokból, amelyek mérgezőek számodra.
-Amikor egy barátod csalódást okoz, és véget ér a kettőtök közötti kapocs, képes vagy visszazökkenni az eredeti kerékvágásba, és ezáltal csupán még jobban értékeled azokat, akik melletted maradtak az évek során.

-Jól megvagy egyedül is.
-Nem zavar, ha valamit egyedül kell elintézned, és szinte sosem érzed magad magányosnak. Erről szimplán az tehet, hogy megszoktad már a függetlenséged, és nincs szükséged a többiek segítségére.
-Emellett azonban mindig örülsz annak, hogy olyan emberekkel kell együtt dolgoznod, akik megértik, és támogatják az ötleteidet.
-Mivel egyedül is jól feltalálod magad, az sem zavar, ha társaság nélkül kell elutaznod valahova. Hiszen nincs szükséged másokra ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben! A saját gondolataid a fontosak.
-Hiába próbálja a környezeted megszabni, hogyan éld az életed, számodra ez egyáltalán nem számít. A saját világodat úgy alakítod ki, ahogy neked tetszik, és kicsit sem érdekel, mit mondanak az emberek rólad.

Hiszen pontosan tudod, hogy sosem felelhetsz meg mindenkinek, és a legnagyobb kincs, ha a saját elvárásaidnak eleget tudsz tenni. Úgy bánj másokkal, ahogy te is elvárnád hogy hozzád viszonyuljanak, és emiatt képes vagy felismerni a saját értékeidet is. Azonban hiába van egyedi értékrended, attól még nyitott vagy, és szívesen hallgatod meg a szeretteid véleményét.

motivalunk
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn