Az arcod örökké karcsú és fiatal lesz, ha ezt kipróbálod

Mielőtt pedikűröshöz rohannál, miért nem gondoskodsz arról, hogy a legjobb arcodat mutasd már előre? Ahogy öregszünk, az arcunk érzékeny bőre öregszik a leggyorsabban, akárcsak a többi ruhátlan, fedetlen testrészünk, például a nyak és a kéz. Az egyik módja annak, hogy arcod tónusos és fiatalos maradjon, az alatta lévő izmok erősítése.
 
Felkutattunk néhány kipróbált és bevált módszert, amelyekkel bárki jó formában tarthatja arcát anélkül, hogy természetellenes beavatkozásoknak kellene alávetnie magát.
 
Íme, így varázsolhatod ragyogóvá az arcodat, természetes módon….
 
1. Gua sha kövek
Amikor dolgozunk vagy stressz alatt vagyunk, öntudatlanul megfeszítjük a testünket és az izmainkat. Mivel a legtöbb kifejezésünk az arcunkból ered, az arc izmai is megfeszülnek, ami finom ráncokat okoz, amelyek később barázdákká alakulhatnak. Az alváshiány, a stressz és más tényezők vízvisszatartást okozhatnak, és az arcot puffadtnak és nyúzottnak láthatjuk.
 
A gua sha kövek használata az arcon, a nyakon, sőt a vállak és a hát egyes részein is felgyorsíthatja a folyadékelvezetést és csökkentheti a puffadást. Aaz apró ráncok megjelenését is csökkentheti, mivel finoman, felfelé irányuló mozdulatokkal kapargatja a bőrt.
 
2. Használd a szádat
Ha az arcizmaidat szeretnéd erősíteni, akkor azokat használni kell, mint a test bármelyik részét. A szakértők szerint a dupla áll és a petyhüdt állkapocsvonal többek között a rossz testtartás, a genetika és az elhízás miatt alakulhat ki.
 
A szádat is használhatod arra, hogy eddzed az arcodat. Ajkaidat fütyüléssel formálhatd, de persze ha zsúfolt környezetben dolgozol, ne fütyülj, nehogy megzavarj másokat. Húzd össze az ajkaidat, mint egy hal, majd lazítsd el magad a meglepetés „O” alakjában. Nyújtsd ki a nyelved néhányszor. Az alsó állkapcsodat dolgoztasd meg az ajkaiddal. A rágózás is rengeteget segít ezen kívül, de ügyelj arra hogy ne legyen tele cukorral és kalóriával.
 
3. A Kapol Shakti Vikasak kriya
A jógában az egyik kevésbé ismert és gyakorolt ászana a „kapol shakti vikasak”. Ez a kriya a gyakorlatban nem csak az arcot tonizálja, hanem a bőr egészségének is jót tesz, és segíthet a pattanások és a pigmentfoltok csökkentésében, valamint késlelteti a ráncok kialakulását.
 
4. A jáde henger használata
A gua sha kövekhez hasonlóan a jáde görgő, ha helyesen használod, segíthet a keringés javításában és az arc puffadtságának csökkentésében. Rendszeres használata formálja az izmokat és javíthatja a nyirokelvezetést a karcsúbb, ragyogóbb arc érdekében.
 
Minél hidegebb a jáde görgő, annál hatékonyabb lehet. A szakértők azt is tanácsolják, hogy a henger használata előtt vigyél fel szérumot vagy az általad preferált bőrkrémet, mivel ez javíthatja a felszívódást.
 
5. Néhány alapvető gyakorlat
Bár minden szakértő egyetért abban, hogy a „pontszerű tonizálás” nem igazán működik, minél aktívabbak az izmaid, annál tónusosabb a tested, és ugyanez vonatkozik az arcodra is. Bár több tanulmányra van szükség ahhoz, hogy bebizonyosodjon az arcgyakorlatok hatékonysága, a szakértők szerint ezek elvégzése nem árthat, még ha az előnyöket még bizonyítani kell is.
 
A legjobb módja az arc edzésének, ha intenzív arckifejezések sorozatát végzed el, amit a legjobb, ha négyszemközt vagy tükör előtt végzel. Ha nyilvánosan csinálod, lehet, hogy furcsa pillantásokat vagy kuncogást fogsz kapni.
 
Íme néhány egyszerű arcgyakorlat. Győződj meg róla, hogy előtte hidratáló krémet használ, ha száraz a bőröd.
 
– Emeld az arcod a plafon felé, és felváltva csendesen sikoltozva szorítsd össze az ajkaid, majd nyisd szélesre, mindkettőt tartsd 5 másodpercig, és ismételd meg mindegyiket 10 alkalommal.
– Nyújtsd ki az alsó állkapcsodat, amennyire csak tudod, amíg nem érzed a feszültséget, és tartsd 5 másodpercig, mielőtt elernyednél. Ismételje meg 5-10 alkalommal.
– Fújd fel az arcodat, és tartsd bent 5 másodpercig, majd dugd ki a nyelved újabb 5 másodpercre. Ismételd meg 5 alkalommal.
 
6. Emelő arcmasszázs
Egy egyszerű arcmasszázs, amit növényi olajjal vagy bármilyen szérummal vagy krémmel végezhetsz, amiben megbízol. Szintén csodákra képes, nem csak az arc feszesítésében és karcsúsításában, de a ráncok megelőzésében is.
 
Az arcmasszázs feszültségmentesíti az izmokat, felpezsdíti a vért, hogy ragyogást adjon, és segít késleltetni a ráncok kialakulását.
 
7. Bőrfeszesítő termékek
A bőrfeszesítő és dúsító krémek, szérumok és arcmaszkok egy másik módja annak, hogy elősegítsük az arc fiatalos ragyogását és vitalitását. Bár ezek önmagukban nem tudják kezelni a megereszkedett dupla állat vagy a lógó arcot, részben segíthetnek a megereszkedett bőr feszesítésével.
 
A tretinoin, egy A-vitamin-származék, ugyanígy maximális eredményeket mutat, így az ezt tartalmazó bőrápolási termékek segíthetnek a meglazult bőr feszesítésében és feszesítésében
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn