Az Egészség Piramisa: Így Hozhatod Egyensúlyba a Csakráidat!

Akkor vagyunk teljesen egészségesek, ha csakráink összhangban vannak egymással. Az egyensúly megteremtését a meditáció, a hang- és aromaterápia, vagy jóga segítségével érhetjük el. Viszont azt jó tudni, hogy minden csakra egyensúlyba helyezése más-más módszert igényel.

A hét csakra egy piramishoz hasonló szerkezeten helyezkedik el. A legfelső csakra a legkeményebb, legstabilabb, amelyet nehéz alakítani, a legalsó csakra pedig képlékeny, és könnyen irányítható. Mindenik csakrához tartozik egy elem, egy érzet. Így az 1. csakrához szorosan kötődik a föld elem, és a szaglás érzete, a 2. csakrához a víz elem és az ízlelés, a harmadikhoz a tűz elem és a látás, a negyedikhez a levegő elem és az érintés, az ötödikhez a hang elem és a hallás, a hatodikhoz pedig az úgynevezett 6. érzék köthető. A 7. csakrához csak a tiszta tudatállapot csatolható.

1-es csakra
Ezt a csakrát leginkább az aktív fizikai életmóddal, sporttal lehet egyensúlyba hozni, de segít az aromaterápia, a kertészkedés, bármilyen tevékenység, ami a szagláshoz köthető.

A 2-es csakra
Ez a csakra is eléggé erős fizikai jellegű, a leghatásosabb, ha jógával hozzuk egyensúlyba, de segítenek a narancssárga színű ételek, italok is, így a narancslé, a mangó, vagy a sütőtök fogyasztása ajánlott. A vízi torna és az úszás is jót tesz.

3-as csakra
Ide a látással kapcsolatos energiák, tevékenységek köthetők, mint a mandala, vagy a yantra, de a Nap is segít, hogy egyensúlyba kerüljünk, így javasolt kimenni a napfényre.

4-es csakra
Itt az érintéseknek jut főszerep. Például egy öleléssel máris összhangba hozhatjuk ezt a csakrát. Emellett segíthetnek az akupunktúrás és az akupresszúrás terápiák. Mivel ez a csakra szorosan kapcsolódik a levegőhöz, ezért a légzőgyakorlatok is nagyszerűek.

5-ös csakra
Itt a hang uralkodik, így egy kedvenc dal, dallam révén kerülhetünk egyensúlyállapotba, de egyes mantrák is megnyugtatnak, feloldják a bennünk lévő feszültséget.

6-os csakra
Itt a látásra lesz szükségünk, ennek van gyógyító hatása. A 3. szem a vágyainkat, látomásainkat jelöli. Ahhoz, hogy ezeket megvalósítsuk, kreatív energiákra lesz szükségünk, valamint a meditáció erejét is érvényesíthetjük. Képzeljük el, hogy pozitív, nyugodt emberek vagyunk, nevetünk a barátainkkal, jól érezzük magunkat, amint sétálunk az utcán, vagy a természetben.

7-es csakra
Jelen csakránál a teljes, tiszta, csendes meditáció a legjobb módja, hogy összhangba hozzuk a többi csakrával. Tisztítsuk meg gondolatainkat, tárjuk ki a szívünket a lehetőségek és az élet előtt.

forrás: filantrópikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn