Az igazi spirituális tanító tulajdonságai

buddha-tanítás

A spirituális tanítók életed szomorú, sötét szakaszában, jobbá tehetnek és megmutatják a számodra helyes utat. Ne feltételezd azt, hogy csupán idős és törékeny emberek, ugyanis a lélek gazdagsága bármelyik életkorban elérhető, higgy az erejükben!

Ezt a hat jellemzőt keresd, hogy rálelj az igaz spirituális tanító mesteredre:

 

1. A tanítás természetes dolog számukra

Annyira intellektuális és lelkileg mély személyek, hogy automatikusan csodálatos tanárok is egyben. Leegyszerűsítik az élet bonyolult dolgait, hogy te is megérthesd azokat, mindenféle erőfeszítés nélkül. Sőt, ha ez még nem lenne elég, mély benyomást gyakorolnak rád a szavaikkal.

 

2.  Mély kapcsolatot teremtenek a természettel

Nagyon tisztelik a természetet és környezetüket, tisztában vannak annak nélkülözhetetlenségével. A teremtés részei, így együtt éreznek vele. Értékelik a természet gyönyörűségét és harmóniáját.

 

3. A feltétel mentes szeretetet hirdetik

A lelki tanítómesterek kiválóan elsajátították annak művészetét, hogyan kell minden egyes élőlényt szeretni ezen a bolygón. Minden egyes ember egyenrangú a szemükben, akik megérdemlik egyenlő mértékben a szeretet és a tiszteletet. Ellentétben velünk, átlagos emberekkel, félreteszik a gyűlöletet és haragot, túlmutatnak az ilyen kicsinyes viselkedésen. Inkább a szeretet igéjét közvetítik, folyamatosan közöttünk járva.

 

4.  Kötöttségek nélküliek

Az igaz lelki tanítómester tisztában van az átmeneti és pillanatnyi földi kapcsolatok igazságával, melyek csak megbéklyóznak és téveszmékbe sodornak minket. Ő csak a szívének és lelkének jobbá tételére összpontosít.

 

5. Nagyon érzékenyek, de befolyásolhatatlanok

Tudják, hogy szükséges az empátia, a mások iránti érzések, de nem hagyják, hogy érzéseik irányítsák a cselekedeteiket. Az csak bonyodalmat okoz mindenkinek.

 

6. Nem ítélkeznek

Úgy vélik, hogy hiba másokat kritizálni, anélkül, hogy ismernéd a történetüket. Hisznek az emberekben, hogy képesek a változásra, képesek jobbá válni. Soha nem fognak elítélni.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn