A bal oldaladon szoktál aludni? Akkor jobb ha tudsz erről!

Ha mindig a bal oldaladon szoktál aludni, most megtudhatod, hogy miért is ez az egyik legegészségesebb pozíció!

Tudtad, hogy az alvási pozíció nagymértékben befolyásolja az egészségi állapotod? Annak függvényében, hogy melyik oldaladon, és milyen pozícióban alszol kialakulhat: nyak-, és hátfájás, keringési probléma, légzési nehézség, izomfájdalom, gyomor problémák, fejfájás, vagy idő előtti ráncosodás.

Az emberek sokféle pozícióban alszanak, a leggyakoribb az egyik oldalon, a háton vagy a hason történő alvás.

A bal oldali alvás előnyei: segítségével megelőzhető vagy enyhíthetőek a gyomor problémák. A bal oldali fekvés során a gyomor tartalma nem folyik vissza a nyelőcsőbe, ez pedig meggátolja a reflux kialakulását. Ha ezen az oldalon alszunk, a lépünk sem terhelődik meg. A gravitáció következtében növekedik a lép véráramlása, így javul a működése. Sőt, ebben a pozícióban a méregtelenítés is erősebb.

Ha a bal oldalunkon alszunk, egyszerübben elkerülhetjük a májzsugorodást, és a máj betegségek kialakulását. Mivel a máj a jobb oldalon található, így a bal oldali alvás kímélő hatással van a májra, sőt a felhalmozódott méreganyagok is könnyebben távoznak. A keringésserkentő és a máj tehermentesítése miatt is inkább a bal oldalon való alvást ajánlják a szakemberek a várandós hölgyek számára, főleg az utolsó trimeszterben.

A nyirokrendszer számára hihetetlenül előnyös ez a pozíció, segíti a szennyeződések és a méreganyagok kiürülését, és a sejtektől levált fehérjék visszajuttatását. A bal oldali alvás megkönnyíti a szív munkáját, hiszen a szív baloldala pumpálja a vért a test többi része felé.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn