Így védekezhetsz a nyári bogárinvázió ellen! Az 5 legjobb házi trükk egy helyen

Egy átlagos légy élettartama körülbelül 30 nap, ami egyáltalán nem hosszú idő. A probléma az, hogy ebben a rövid időszakban is folyamatosan gyarapodnak. Mire eltűnik az előző nemzedék, a következő már pótolja is.

Ha eddig úgy gondoltad, hogy lehetetlen tőlük megszabadulni, akkor tévedsz. Egyszerű, hatékony, mindamellett természetes módszerek léteznek arra, hogy távol tartsuk és irtsuk őket, a többi bogárral, többek között a szúnyogokkal együtt.

Citrom és szegfűszeg
A szegfűszeg aromája elűzi a legyeket és ennél a megoldásnál csupán az lehet az erősebb, ha citromot is használsz.

Vágj félbe egy citromot és szurkáld tele szegfűszeggel a gyümölcshúst. Helyezd el az asztalon és meglátod, a legyek messzire elkerülik a területet.

Borsmenta és citromfű
Ahelyett, hogy a boltból szereznéd be a mérgező anyagokat tartalmazó légyriasztókat, készíts magadnak sajátot, ami ráadásul egészen természetes is.

Összetevők:
2 evőkanál mosogatószer
12 csepp citrom illóolaj
12 csepp borsmenta illóolaj
1 csésze víz

Keverd össze ezeket a hozzávalókat és öntsd bele egy szórófejes flakonba. Zárd le jól és alaposan rázd fel. Majd permetezd be vele a levegőt az adott helyiségben, hogy megszabadulhass tőlük. Ismételd meg rendszeresen (heti 1x).

Házi légy csapda 1
1 evőkanál mosogatószer
2 csésze almaecet
Befőttesüveg
Fogpiszkáló
Celofán

Öntsd bele a befőttesüvegbe a mosogatószert és az almaecetet, keverd el, ezután fedd le az üveg száját. Szúrj ki fogpiszkálóval tökéletes méretű lukakat. A legyek bele fognak szállni az ecet illatára, de kijutni már nem tudnak és mosogatószeres lében elpusztulnak.

Csapda 2
Egy darab rothadt gyümölcs
Olló
Tál
Celofán
Fogpiszkáló

Darabold fel a gyümölcsöt és tedd bele a tálba. Fedd le a celofánnal és ejts rajta lyukakat, ahogy az előző csapdánál. Az illat oda fogja vonzani őket és bemásznak, de kijutni már nem fognak tudni.

Levendula illóolaj
A levendula is hihetetlenül erős aromájú és szintén felhasználható a legyek ellen.

Tegyél néhány csepp olajat egy szivacsra, ezután tedd bele egy befőttesüvegbe, aminek zárd le a tetejét. Hagyd így pár órán keresztül, hogy még koncentráltabb lehessen benne az illat. Ha lejárt az idő, nyisd ki az üveget és helyezd el abban a helyiségben, ahol távol szeretnéd tartani a legyeket.

tudasfaja, hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn