Elfeküdted a nyakad? Ezzel a módszerrel pillanatok alatt elmulaszthatod a fájdalmat

Gyakran előfordul, hogy “elfeküdjük” a nyakunkat. Ez azért van, mert alvás közben az agy nem ébreszt fel, ha túl sok ideig rossz pozícióban fekszünk, így reggelre bizony fájnak az izmok, és sokszor egyik irányba se tudjuk elfordítani a fejünket. Három módszert is ajánlunk a fájdalom elmulasztására…

1. módszer: ha az izomfájdalom miatt nem tudjuk balra fordítani a nyakunkat, akkor annyit kell tenni, hogy amennyire csupán engedi az izom, fordítsuk balra a nyakunkat, ezután a jobb (tehát ellentétes oldali) kezünkön lévő ujjainkkal fogjuk meg a kidudorodott izmot, és határozottan húzzuk végig a kezünket a befeszült, fájós izmon, teljesen le a nyak aljáig. Ezt ismételjük meg párszor.

2. módszer: a jobb kezünkkel fogjuk meg a fejünket, csavarjuk oldalra, és húzzuk enyhén lefelé, a cél, hogy érezzük a fájdalmat, mert ezzel a befeszült izom engedni, nyúlni fog, ami jó. Húzzuk így le a fejünket jobboldalra 15-20 másodpercig.

3. módszer: az öklünket kell alkalmaznunk. Tegyük az öklünket a fájós területre, izomra, ezután dőljünk rá, hogy az öklünk jól érje az izmot.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn