Érdekes Logikai Teszt: Neked Mennyire Éles az Eszed? Pillanatok Alatt Kiderül

Szinte futótűzként terjedt el az interneten a,, melyik váza fog összetörni” névre keresztelt logikai teszt, ami valójában egy precízen összerakott fejtörő, melyen egy legördülő kör-alakzat útját kell megjósolni a képen látható paraméterek segítségével, és egyúttal kitalálni, vajon hogyan fogja a vázákat összetörni a legurulásával. Tedd próbára magad bátran a fenti kép alapján, a helyes megfejtést pedig a nemsokára olvashatod.

Megfejtés: avagy milyen sorrendben törnek össze a vázák?
A legördülő piros alakzat először is elmozdítja a sárga társát tartó ‘propellert’, illetve várhatóan össze is töri kissé a D betűvel jelzett vázát, ezután tovább gurulva elindul az A betűvel jelzett váza felé. Azt viszont nem éri el, pont ezért a leejtőn gurulva a B betűvel jelzett vázát veszi célba, amit meg is semmisít. Ereje viszont már nem lesz elérni a C betűvel jelzett vázáig…

Ezért az A betűvel jelzett vázával együtt épen marad. Mindeközben pedig a D jelzésű vázára ráesik a – korábban – ‘propeller’ tartotta sárga alakzat, ezzel totálisan megsemmisítve a D betűvel jelzett vázát!

liked
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn