Szinte futótűzként terjedt el az interneten a,, melyik váza fog összetörni” névre keresztelt logikai teszt, ami valójában egy precízen összerakott fejtörő, melyen egy legördülő kör-alakzat útját kell megjósolni a képen látható paraméterek segítségével, és egyúttal kitalálni, vajon hogyan fogja a vázákat összetörni a legurulásával. Tedd próbára magad bátran a fenti kép alapján, a helyes megfejtést pedig a nemsokára olvashatod.

Megfejtés: avagy milyen sorrendben törnek össze a vázák?
A legördülő piros alakzat először is elmozdítja a sárga társát tartó ‘propellert’, illetve várhatóan össze is töri kissé a D betűvel jelzett vázát, ezután tovább gurulva elindul az A betűvel jelzett váza felé. Azt viszont nem éri el, pont ezért a leejtőn gurulva a B betűvel jelzett vázát veszi célba, amit meg is semmisít. Ereje viszont már nem lesz elérni a C betűvel jelzett vázáig…

Ezért az A betűvel jelzett vázával együtt épen marad. Mindeközben pedig a D jelzésű vázára ráesik a – korábban – ‘propeller’ tartotta sárga alakzat, ezzel totálisan megsemmisítve a D betűvel jelzett vázát!

liked
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn