Ez a 10 Titkos Pszichológiai Trükk Nagy Mértékben Megkönnyíti a Mindennapjaidat

Minden ember egy egyedi univerzum, de a részletekre éles szemmel figyelő pszichológusok folyamatosan olyan új viselkedési mintákat fedeznek fel, amelyekről úgy gondolják, hogy a gyermekkorunkban gyökereznek, és mindenkire alkalmazhatóak.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk ezeket a hasznos pszichológiai trükköket; ezek biztosan rengeteget javítanak a kommunikációs készségeiden, és valamilyen módon megkönnyítik az életedet.

Íme 10 hasznos pszichológiai trükk, amely megkönnyíti az életedet

1. Hogyan tudd meg, hogy valaki kedvel-e téged?
Válassz egy szót, és minden alkalommal, amikor ezt a szót vagy szinonim szókapcsolatokat használ, bólints, és mosolyogj. Ha valóban kedvel téged, figyeld meg, hogy elkezdi állandóan használni ezt a szót.

2. Szeretnéd, hogy az emberek komolyan vegyék a szavaidat?
Minden alkalommal, amikor mondasz nekik valamit, mondd, hogy ezt az apád tanította neked. Az emberek hajlamosak elhinni a szülők tanácsait.

3. Legyél a “kő, papír, olló” végső bajnoka!
Ahhoz, hogy nyerj a ‘kő, papír, olló’ játékban, közvetlenül a játék előtt tegyél fel egy véletlenszerű kérdést az ellenfelednek. Legtöbbször a zavarodott barátod ‘ollót’ fog dobni.

4. Ha azt akarod, hogy az emberek egyetértsenek veled, csak bólogass, miközben beszélsz.
A ‘bólintás’ jel azt jelenti, hogy ‘minden, amit mondok, igaz’. Ráadásul a társas viselkedési mintákat követve az emberek hajlamosak visszabólintani.

5. Kívántad már, hogy bárcsak ne lenne olyan zsúfolt a metró reggelente?
Zsúfolt helyeken nézz közvetlenül magad elé, abba az irányba, amerre mész. Ilyenkor meglepő azt látni, ahogy a tömeg szó szerint utat enged neked. Ezt a trükköt nagyon könnyű megmagyarázni: zsúfolt helyeken hajlamosak vagyunk mások szemébe nézni, hogy tudjuk, melyik irányba megy valaki. Azért vesszük az ellenkező irányt, hogy ne fussunk egymásba.

6. Ha egy bizonyos dal megragadt a fejedben, és legszívesebben elfelejtenéd.
Próbálj meg a dal végére gondolni. A Zeigarnik-effektus szerint az agyunk hajlamos arra emlékezni, amit befejezetlenül hagytunk. Tehát ha az idegesítő fülbemászó végére gondolsz, akkor ki fogod tudni verni a fejedből.

7. Azt akarod, hogy a gyerekeid brokkolit egyenek?
Menj előre, és kérdezd meg őket, hogy kettő vagy öt darab brokkolit szeretnének-e, ahelyett, hogy megkérdeznéd, hogy kérnek-e brokkolit. Így te már döntöttél, és a brokkolit választottad az ebédjükhöz, de ők úgy érzik, hogy tényleg ők döntöttek. Ugyanezt a régi trükköt más helyzetekben is alkalmazhatod.

8. Ha az az érzésed, hogy valaki figyel téged.
Csak ásíts és nézz körül. Ha valaki tényleg követ téged, akkor ő is ásítani fog, hiszen az ásítás erősen fertőző.

9. A barátod nagy valószínűséggel segíteni fog neked cipelni, mondjuk egy doboznyi cuccodat, ha tovább beszélgetsz, miközben átadod a dobozt.
Az emberek többsége észre sem fogja venni, hogy átnyújtasz nekik valamit, és el fogja venni. Néhányan azonban, akik figyelmesebbek és kevésbé állnak közel hozzád, eléggé összezavarodhatnak.

10. Ha tudod, hogy kezet fogsz fogni valakivel, győződj meg róla, hogy a kezed elég meleg.
A meleg kéz elősegíti a barátságos légkört, míg a hideg kézfogás éppen az ellenkező hatást váltja ki.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn