Ez a 20 Legmélyebb, Elgondolkodtató Osho Idézet

Itt olvashatod a legjobb Osho idézeteket minden napra a szerelemről, szeretetről és az életről. Ha végigolvasod ezeket, te is érezni fogod ahogy átjár a bölcsessége.

Hasonlóan elgondolkodtatóak lehetnek még számodra ezek a rövid bölcs idézetek az életről, egyenesen a Dalai Lámától.

#1 “Senki más nem tud feldühíteni, és senki más sem tud boldoggá tenni magadon kívül.”
#2 “Abban a pillanatban, amikor egy gyermek megszületik, az anya is megszületik. Azelőtt soha nem létezett. A nő létezett, de az anya soha. Az anya valami teljesen új dolog.”
#3 “Az igazságot nem lehet odakint megtalálni. Egyetlen tanító, egyetlen szentírás sem adhatja meg neked. Benned van, és ha el akarod érni, keresd a saját társaságodat. Légy önmagaddal. “
#4 “Senkinek sincs hatalma két lépést együtt megtenni; egyszerre csak egy lépést tehetsz.”

#5 “Emberek milliói szenvednek: szeretnék, ha szeretnének szeretni, de nem tudják, hogyan kell szeretni. És a szeretet nem létezhet monológként; ez egy párbeszéd, egy nagyon harmonikus párbeszéd.”
#6 “Dobd el a gondolatot, hogy valakivé válj, mert már most is mestermű vagy. Téged nem lehet tökéletesíteni. Csak el kell jutnod önmagadhoz, meg kell ismerned, meg kell valósítanod.”
#7 “Senki sem felsőbbrendű, senki sem alsóbbrendű, de senki sem egyenlő. Az emberek csak simán egyediek és összehasonlíthatatlanok.”
#8 “A barátság a legtisztább szeretet. A Szeretet legmagasabb formája, ahol semmit sem kérnek, nincs feltétel, ahol az ember egyszerűen csak élvezi az adást.”

#9 “Kételkedj – mert a kétség nem bűn, hanem az intelligenciád jele. Nem vagy felelős semmilyen nemzetnek, semmilyen egyháznak, semmilyen Istennek. Csak egy dologért vagy felelős, és ez az önismeret.”
#10 “Tapasztald meg az életet minden lehetséges módon – jó-rossz, keserű-édes, sötét-világos, meleg-hideg. Tapasztald meg az összes kettősséget. Ne félj a tapasztalatoktól, mert minél több tapasztalatod van, annál érettebbé válsz.”
#11 “Az igazság nem valami külső dolog, amit fel kell fedezni, hanem valami belső, amit meg kell valósítani”.
#12 “Az igazi kérdés nem az, hogy létezik-e élet a halál után. Az igazi kérdés az, hogy élsz-e a halál előtt.”
#13 “Én 2 elv alapján élem az életemet. Az egyik, úgy élek, mintha ma lenne az utolsó napom a földön. Kettő: úgy élek ma, mintha örökké élnék.”

#14 “A világ összes vallása azt mondja, hogy Isten a teremtő. Nem tudom, hogy ő-e a teremtő vagy sem, de egy dolgot tudok: minél kreatívabbá válsz, annál istenibb leszel.”
#15 “Ne próbáld megérteni az életet. Éld meg! Ne próbáld megérteni a szeretetet. Mozdulj bele a szerelembe. Akkor tudni fogod – és minden tudás a megtapasztalásodból fog fakadni. Minél többet tudsz, annál inkább tudod, hogy még sok mindent meg kell ismerned.”
#16 “Szeresd és tiszteld magad, és soha ne köss kompromisszumot semmiért. És akkor meg fogsz lepődni, mennyi növekedés indul el magától.”
#17 “Mindent nagyszerű dolgot nem lehet birtokolni – és ez az egyik legostobább dolog, amit az ember folyton tesz. Birtokolni akarunk.”
#18 “Nincs gondolat, nincs elme, nincs választás – csak csendben lenni, önmagadban gyökerezve.”
#19 “Légy kevésbé ítélkező, és meg fogsz lepődni, hogy amikor tanúvá válsz, és nem ítélkezel magad felett, akkor megszűnsz másokat is ítélkezni. És ettől emberibbé, együttérzőbbé, megértőbbé válsz.”

#20 “A szeretet nem egy kapcsolat, a szeretet egy állapot és semmi köze senki máshoz, csupán emberibbé, együttérzőbbé, megértőbbé tesz.”

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn