Ezeket az ételeket imádják a csillagjegyek! Édes, csípős, savanyú…

Az asztrológusok úgy tartják, hogy kedvenc ételeinket a csillagok határozzák meg. Ha tanulmányozzuk a csillagjegyek által kedvelt ételeket, akkor családtagjainkat és barátainkat is meglephetjük kedvenc ételükkel.
 
Érdekesség, hogy néhány csillagjegynek nagyon hasonló az ízlése, de vannak olyanok is, akik felettébb különböző dolgokat szeretnek.
 
Kos
Kitalálni azt, hogy a szenvedélyes Kos mit kedvel, egyáltalán nem nehéz. Ebben a csillagjegyben születettek imádjak a felfedezés összes fajtáját, a gasztronómiát is beleértve. A Kos elolvad a fűszeres és az égetően erős ételektől.
 
Az abszolút favorit náluk az olasz konyha: tésztát bármilyen feltéttel és bőségesen megszórva parmezán sajttal, bruschettát, rizottót, lasagnát hm-hm-hm…És mi lenne velük egy pohár jó vörösbor nélkül?
 
Bika
Egzotikus étel – a Bika néha él ezzel a lehetőséggel. Ehhez a csillagövhöz tartozók a finom tradicionális házias ételeket szeretik, melyek emlékeztetik őket a gyermekkoruk íz világára.
 
Hering vajas főtt burgonyával, hajdinakása vajjal, egy szelet meleg friss kenyér tejjel, ezek vezetik a Bikák kedvenc ételeinek listáját.
 
Ikrek
Ezen csillagjegyűek kiszámíthatatlanok és ellentmondásosak. Ők egyformán kedvelik a kamcsatkai rákokat és a sonkás tortellinit ketchuppal! Az Ikreknek a kedvenc húsuk a baromfi. Ezen csillagjegyek képviselői életüket nem tudják elképzelni anélkül, hogy ne fogyasszanak el desszertnek egy kehely vanília fagylaltot, esetleg egy sajttorta szeletet.
 
Rák
A Rákok mindenfajta tengeri ételt imádnak! Ugyanakkor elkötelezetten szentimentálisak és egyfolytában örömmel fogyasztanak fasírtot, vagy olyan nyalánkságot, amilyent a nagymamájuk készített gyermekkorukban, vagy pont a kedvenc nagynénijük receptje alapján készített töltött halat.
 
Saját szokásaik megszállottjai és ragaszkodnak az ételeikhez, ugyanúgy mint az emberekhez is. Viszont a Rákok nem idegenkednek az egzotikus mangó vagy a papaya fogyasztásától sem.
 
Oroszlán
Ők kimondott ragadozók! Steak, klopfolt húsok, mindenfajta fasírtok a kedvenc ételeik a kíméletlen csillagjegyűeknek. Salátát vagy halat az Oroszlánok csupán akkor esznek, ha a körülmények úgy kívánják. Azonban gyümölcsöt örömmel fogyasztanak, főleg ananászt és narancsot.
 
Az édességek a másik gyengeségük az Oroszlánoknak. Az Oroszlán jegyűt teára csupán egy házi készítésű erdei gyümölcsös tortával együtt szabad meghívni.
 
Szűz
Egészséges étrend kedvelői, az egészséges ételekhez a Szüzek fanatikusan ragaszkodnak: pulyka, borjú, párolt zöldségek és fasírtok, mindenfajta kásák és könnyű levesek, melyeket az e csillagjegyűek elsősorban fogyasztanak. A Szüzek az édességekhez közömbösen viszonyulnak, azonban étcsokoládéval megörvendeztetheted őket.
 
Mérleg
Szinte minden képviselője ennek a jegynek kulináris esztéta. Ínyenc húsokkal, tengeri lazac tejszínes mártással, prosciutto sonka salátával és aszalt paradicsommal kápráztatják el magukat ezen arisztokratikus csillagjegyűek.
 
A mérleg rajong mindenféle forró pékáru illatáért, gusztusos desszertért és friss trópusi gyümölcsökért! A házi készítésű torta egy mennyei öröm Mérlegek számára.
 
Skorpió
A szerény Skorpió a fűszeres és pikáns ételeket részesíti előnyben. Nem mondanak ellent a húsgombóc levesnek, házi borscsnak és a rakott heringsalátának. A Skorpiók a táplálkozási kérdésében tradicionálisak, a legfontosabb, hogy az ételt a tökéletes mártással kell tálalni.
 
Ezen jegy képviselői sűrűn vágyakoznak osztriga, fésűkagyló vagy garnélarák iránt. A citrusféléket jobban szeretik, mint a legédesebb desszerteteket!
 
Nyilas
Egyszerűen mindenevő! A Nyilas egy valódi nemzetközi ínyenc! Szereti a francia julienne-t, a magyar gulyást az orosz kovasszal készített akroskát. A Nyilas legnépszerűbb ízesítőszerei a ketchup és mustár.
 
Ezen csillagjegyűek többsége közömbös az édesség iránt. Azért néhányuk kedveli a datolyát, az aszalt sárgabarackot, valamint az erdei és egyéb szárított gyümölcsöket.
 
Bak
Ez egy konzervatív jegy egyszer és mindenkorra kötődik ahhoz az ételhez, amit valaha egyszer megszeretett. Így nem nehéz kitalálni, hogy mivel lepjük meg az édesszájú Bakot. Mindazonáltal még a Bakocskáknak is szükségük van a változatosságra, ezért nincs kifogásuk az egzotikus ételekkel való kísérletezés ellen.
 
Mindenbe, ahova csupán lehet, tesznek fűszeres és csípős szószt! A Bakok megőrülnek a túros batyuért, túros lepényért és a felfújtakért. És mi lenne velük csokoládés desszert nélkül!
 
Vízöntő
A Vízöntő kíváncsi gyermek a főzés világában! Szívük azokért az ételekért dobog, melyeket még sohasem kóstoltak. Pontosan ezért az ilyen csillagjegyűek soha nem mondanak nemet kulináris élvezetekre és szívesen megkóstolják például a békacombot vagy a strucc májat.
 
Halak
A Halak – nem fér hozzá kétség – kedvelik a halat, mégpedig minden fajtáját. Bizonyos Halak elfogadják a steaket, igaz csupán akkor, ha ropogósra van sütve. Azonban ha az édességről van szó, a Halak elvesztik fejüket! Ezek az édesszájúak imádják a házi süteményeket, főleg a meggylekvárost.
 
Reméljük, hogy ez a kulináris horoszkóp arra inspirált, hogy örömmel főzz valamit a hozzád közelállóknak és persze hogy a legfinomabbat!
 
90esevek
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn