Ezért Igyunk Savanyú Káposztalevet – A Világ Legegészségesebb Itala!

kaposztale

Igazi multivitamin koktél, mely sok betegséget megelőz, de nem akarják, hogy tudj róla, mert sokkal kevesebbet járnál orvoshoz. Tudod, hogy melyik a legegészségesebb ital a világon? Nem, nem a tej, és még csak nem is a víz vagy a kávé.

Van egy ennél jóval egészségesebb is, mely tele van vitaminnal, sőt, igazi multivitamin bomba. Mégsem terjed a híre, vagy legalábbis még napjainkban is nagyon kevesen tudnak róla. A nagyanyáinktól származó praktikák mindig is bizonyítottak, több száz év alatt, és a modern orvostudomány hiper-szuper tablettáival ellentétben nem okoztak semmilyen mellékhatást.

Nem is lehet az sem véletlen, hogy a régen az öregek nagyon sokáig éltek, és van, aki napjainkban is a századik életévét tapossa, és még mindig fiatalos testben és elmében egyaránt. Az egyik csodaszer, amit akkoriban ittak, és esküdtek rá, hogy rengeteg mindentől megvéd, az nem más, mint a káposztalé.

Ez az egyik legegészségesebb zöldségünk, és ennek ellenére nagyon sokan nem hasznosítják a levet, ami bizonyítottan rengeteg kedvező hatással rendelkezik a szervezetünkre nézve. Számos olyan nyomelemet tartalmaz, mely felturbózza az anyagcserénket. Az erjedéskor elszaporodó savtermelő baktériumok meggátolják azt, hogy káros baktériumok, mikrobák szabaduljanak el.

Ezáltal a bélflóra is védve van, és a savas hatás miatt a káposzta is nagymértékben megőrzi a magas C-vitamin tartalmát.

A vércukrot is szabályozza, tisztítja a beleket, ezáltal akár tisztító kúrákba is be lehet iktatni, valamint a májműködést is segíti, és a koleszterint csökkenti.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a mesterséges vegyszerekkel telenyomott káposzták levéről beszélünk, tisztázzuk, hogy az otthon elkészített, természetes anyagokkal összeállított változatról van szó.

A savanyú káposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag ugyanis szintén gyógynövények.

A legjobb, ha napi 1 dl-t iszol. Az ital mellé megehetsz egy kicsit a savanyú káposztából is, természetesen nyersen, mert így van benne a legtöbb vitamin.

Ezt a különféle egészségügyi szervek nem nagyon terjesztik, mivel nem akarják, hogy egyre kevesebb ember menjen orvoshoz, mint annak idején dédnagymamáink, akik nagyon ritkán látták a doktort, mivel rendszeresen karbantartották a testüket ezzel a csodaszerrel.

Hasznosnak találtad a cikket? OSZD MEG másokkal is!

szatmar.ro
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn