Ezt a 8 dolgot soha ne csináld evés után! Belülről kifelé tesz tönkre

Mint kiderült, vannak olyan étkezés utáni rossz szokások, amelyekről nem is tudtunk. Egyeseknél kisebb, sőt ártalmatlan rendellenességekhez vezetnek. Másoknál súlyos problémákhoz. Hogy ne kelljen magadat hibáztatnod, tegyél megelőző intézkedéseket. Mit érdemes kerülni evés után? Erről lesz most szó…

Gyümölcsök

Gyakran előfordul, hogy egy kiadós étkezés után csak egy kis édességre vágysz. A gyümölcs talán a legédesebb. De jobb, ha éhgyomorra eszel gyümölcsöt. Miért?
Először is, a gyümölcsnek sok különböző enzimre van szüksége az emésztéshez. Másodszor, a fruktóznak több időre van szüksége a teljes felszívódáshoz. Harmadszor, a tápláló gyümölcsökből sokkal több hasznot húzhatsz, ha éhgyomorra eszel egy almát vagy narancsot.
Az étkezés utáni gyümölcsfogyasztás bizonyítottan gyomorpanaszokat, gyomorégést, sőt böfögést is okozhat.

Zuhanyzás

A gyomor jó vérellátása biztosítja a megfelelő emésztést. Ha közvetlenül étkezés után lezuhanyozol, a véráramlás a karjaiban és a lábaiban többszörösére nő. Ennek eredményeként az emésztés lelassul. A hasi fájdalom olyan következmény, amellyel lehet hogy meg kell küzdened ezután.

Séta

Várj fél órát, mielőtt sétálni mész. Az emésztési zavarok, a kellemetlen érzés mind olyan dolgok, amiktől azok szenvednek, akik szeretnek közvetlenül étkezés után sétálni.
Testmozgás Étkezés után a szervezeted minden erőfeszítése az emésztésre összpontosul. Ha elkezdesz edzeni, a tested stressznek lesz kitéve, és az emésztés is veszélybe kerül. Még egy dolog: maga a gyomor is szenved a legtöbb aktív mozgás során.

Vezetés

Amikor több vér kerül az emésztőrendszerbe, az agy egy időre megfosztódik a megfelelő vérellátástól. A koncentráció csökken és álmosság lép fel. Ezért étkezés után legalább 1-2 órával ne vezessen.

Teázás

A teafogyasztás a helyes táplálkozási szokások elengedhetetlen része. Bármit is ettél ebédre vagy vacsorára, mindig egy csésze teával és valami édességgel zárul. A tea csersavakat tartalmaz, amelyek akár 87%-kal csökkentik a vas felszívódását az ételekből. Ez gyakran általános gyengeséghez, mellkasi fájdalomhoz, szédüléshez és mindennapos fáradtsághoz vezet.

Édességek fogyasztása

A főétkezés utáni édességfogyasztás általában a súlygyarapodás okának tekinthető, ami ellen később meg kell küzdenie. Tanulmányok azt mutatják, hogy azok 75%-a, akik a főétkezés után édességeket majszolnak, 35 éves koruk után már túlsúlyosak.

Alvás

Általában álmatlansággal és puffadással küzdenek azok, akik étkezés után azonnal meleg ágyba bújnak.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn