A föld csakrái hol találhatóak?

Úgy gondolják, hogy az energiaközpontok mintázatosan helyezkednek el a világon, és hogy őseink annyira ráhangolódtak erre, hogy az energiatelített pontokon olyan nagyszerű emlékműveket hoztak létre, mint például Stonehenge vagy a gízai piramisok.

Ezek az emlékművek nemcsak jelzőként, hanem a helyszínen található energiák felerősítőjeként is szolgáltak, és ezért szorosan összefüggnek a különböző vallási gyakorlatokkal, például a sámánizmussal, a pogánysággal és a druidizmussal.

Mivel itt szó szerint az egész földgolyóról van szó, úgy gondoltam, bölcs dolog, ha rövid áttekintést nyújtunk a 7 földi csakráról…

A Föld bolygó 7 csakrája a következő:

Gyökércsakra

A kaliforniai Mount Shasta-hegynél található, az Egyesült Államokban. Összeköt bennünket belső erőnkkel és stabilitásérzetünkkel.

Szakrális csakra

A Bolívia és Peru határán lévő Titicaca-tónál található. Az érzékiség, az érzelmi szabályozás és a kreativitás központja.

Solar Plexus csakra

Az Ayer’s Rocknál (Uluru néven ismert) és az Olgáknál (Kata Tjuta) található Ausztráliában. Ez a hely összeköt bennünket az életenergiánkkal, a céltudatosságunkkal és a belső erőnkkel.

Szívcsakra

Megtalálható a dél-angliai Glastonbury Tor és a Stonehenge-nél is. A szeretet, az együttérzés, a gyógyulás és a megbocsátás központja.

Torokcsakra

Megtalálható a gízai nagy piramisoknál és az egyiptomi Olajfák hegyénél is. A kommunikáció, az igazságkeresés és a személyes kifejezés központja.

Harmadik szem csakra

Nincs állandó helye, de jelenleg az angliai Glastonburyben és Shaftesburyben található. Ez a csakra az intelligencia, a spiritualitás és az intuíciónk székhelye.

Korona csakra

A tibeti Kailas-hegyen található. Ez a hely a kapcsolatunk a bölcsesség legmagasabb szintjeivel, és alakítja, hogyan értjük meg az univerzumot és hogyan értelmezzük az isteni útmutatást.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn