Forró Vízzel Öntötte Le az Almát! Meglepő Dolog Történt Ezután

Az alma a legnépszerűbb gyümölcsök egyike, szinte minden nap eszik almát a legtöbb család egyik tagja. A z emberek nagy része nem piacon, hanem szupermarketben veszi meg, és ez felettébb rossz döntés, menj inkább érte a piacra. Hogy miért? Görgess lejjebb és megtudhatod… Ha egyszer meglátod, hogy mivel van a szupermarketben kapható alma felülete bekenve, kizárt, hogy még egyszer leveszed a polcról:

Viszont ez nem azt jelenti, hogy felejtsd el ezt a hihetetlenül egészséges gyümölcsöt. Két kiút van: vagy igyekszel a piacon áruló kistermelőktől termelői gyümölcsöt beszerezni, vagy “kiküszöbölöd” a méreggel kezelt almát bevonó tartósítószert.

A másodikra egy jó megoldást kínálunk. Biztosan láttál már olyan almát, amelyet viaszos anyaggal vontak be szállítás előtt. Ezt a réteget azért kenik rá, hogy a polcokon hetekig friss maradjon, és tovább megőrizze a nedvességtartalmát. Viszont ez az anyag számos, az egészséget károsító szert tartalmaz, mint például a kőolajat.

Az alábbi metódussal kiderítheted, hogy az alma viasszal be van-e vonva: Rakd az almát egy edénybe, ezután önts rá forró vizet. A hő hatására az alma külsején kicsapódik a viasz.

A viaszos almát sem kell feltétlenül kidobnod a szemétbe. Rakd őket egy edénybe, önts rá 2-3 liter hideg vizet, ezután szórj bele 2-3 kanál szódabikarbónát, és 200 -300 ml fehér ecetet önts bele. Kevergessük míg maximálisan elkeveredik, ezután kb. tíz perc elteltével öblítsd le tiszta vízzel az almákat. Ez a 95%-ban leszedi a bevonatot.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn